SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan ihtiyaç sahibi Kırım Tatarları için 80 adet jeneratör desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Rusya’nın enerji altyapı tesislerine saldırısı nedeniyle Ukrayna’da yaşanan elektrik sorununa kapsamında Kırım Tatar halkına destek vermek amacıyla jeneratör yardımı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2022 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2022 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan ihtiyaç sahibi Kırım Tatarları için 80 adet jeneratör desteği

İşgalci Rusya’nın saldırıları nedeniyle elektrik sorunu yaşayan Ukrayna’da Kırım Tatar ailelerine ve işyeri sahiplerine destek olmak amacıyla TİKA tarafından jeneratör yardımı yapıldı. Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer’in yer aldığı törende, TİKA tarafından temin edilen 80 adet jeneratör ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim edildi.

TİKA’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ KIRIM TATARLARINA JENERATÖR YARDIMI

Kırım Milli Varlık Vakfına teslim edilen jeneratörler, Kırım Tatar aileleri ve işyeri sahipleri başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, QHA’ya verdiği demeçte, jeneratörlerin ihtiyaç sahibi Kırım Tatarlarına ulaştırılacağını kaydederek şöyle konuştu:

Saldırgan Rusların elektrik üretim kaynaklarını vurmaya başladığında ve Ukrayna’nın büyük şehirlerinde elektrik kesintileri yaşandığında, jeneratör tedariki de dahil olmak üzere Ukrayna’ya yardım etmesi için Türk hükumetine başvurduk. Kırım Tatar Milli Meclisine teslim edilen bu 80 jeneratör, ihtiyaç sahibi kurum ve kişilere dağıtılacak. Bunları, öncelikle Kırım, Herson bölgesi, Zaporijjya bölgesi gibi geçici olarak işgal edilmiş toprakları terk etmek zorunda kalan soydaşlarımıza ulaştıracağız.

Kırım Haber Ajansına konuşan TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Ukrayna’nın enerji altyapı tesislerine yönelik Rus saldırıları nedeniyle zor günlerden geçtiğini kaydederek, “Bundan en çok barışçıl insanlar zarar görüyor. Bu amaçla insanların sıkıntılardan kurtulmasına yardımcı olmak için 3,5 KV kapasiteli 80’in üzerinde jeneratörü teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.