SON DAKİKA
Hava Durumu

Timoşenko: "ABD ve Almanya Savçenko hakkında anlaştılar"

Rus mahkemesi tarafından 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko'nun iadesi ülke liderleri tarafından da destekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Timoşenko: "ABD ve Almanya Savçenko hakkında anlaştılar"

Ukrayna’nın Batkivşçina (Atavatan) Partisi de Nadejda Savçenko’nun serbest bırakılmasını umut ediyor.

Ukrayna’nın Batkivşçina (Atavatan) Partisi lideri Yuliya Timoşenko, Savçenko’nun Ukrayna’ya iadesi hakkında ABD Başkanı ve Almanya Başbakanı düzeyinde anlaşma yapıldığını belirtti.

Batkivşçina Partisi Basın Servisi, Timoşenko’nun bu bilgiyi Lviv’de düzenlenen basın toplantısında paylaştığını belirtti.

Parti Lideri, "ABD Başkanı ve Almanya Başbakanı düzeyinde anlaşmaların yapıldığı bilgisini aldım. Nadejda Savçenko’nun hüküm kararı yürürlüğe giridikten sonra takas ya da Ukrayna’ya iadesi veya ‘Rusya'nın söylediği gibi’ cezasını Ukrayna’da çekmesi için geri gönderilecek’’ açıklamasında bulunarak büyük olasılıkla ABD, Almanya ve Rusya arasında ilgili anlaşmaların yapıldığını söylemek istediğini ifade etti.

Politikacı Savçenko’nun serbest bırakılma şansının yüksek olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, Savçenko hakkında heniz bir karara varılmadığı açıklanmıştıPeskov, Savçenko hakkında kararın ne zaman alınacağına yönelik bir soruya, "Şimdiye kadar hiçbir şeyin (görüşme vb.) yapılmadığını söyleyebilirim. Resmi olarak Savçenko mahkum. Yasal olarak temyize başvurabilir. Bekliyoruz. Herhangi bir karar alınırsa sizi bilgilendireceğiz." şeklinde cevap vermişti.

22 Mart tarihinde Rusya’nın Rostov bölgesindeki Donetsk şehrinde, Rusya tarafından Haziran 2014’te kaçırılan ve hapiste tutulan Ukraynalı kadın pilot, milletvekili, AKPM Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, Rus mahkemesi tarafından basın mensuplarını öldürmek, sivilleri öldürme teşebbüsünde bulunmak ve Rusya sınırını yasadışı şekilde geçmekten suçlu bulunarak 22 yıl hapis cezasına ve 30 bin ruble (430 dolar) para cezasına çarptırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.