SON DAKİKA
Hava Durumu

Timoşenko açlık grevine son verdi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Timoşenko açlık grevine son verdi
Alman doktorların talebi üzerine Timoşenko açlık grevine son verdi.
Alman Charite Kliniğinin düzenlediği basın toplantısında Timoşenko’yu muayene eden doktorların verdiği bilgiye göre eski başbakanın sağlığı daha iyiye gidiyor. Hastalığı tam anlamıyla iyileşmesede gözle görülür bir iyileşme kaydedildi.
Buna ek olarak, Alman doktorların talebi üzerine Timoşenko açlık grevine son verdi. Ancak Timoşenko’nun tedavisine yeterli ilgi gösterilmeden ve gerekli sağlık hizmetleri tam anlamıyla sağlanılmadan devam edilmekte. Şartların yetersiz olmasına rağmen doktorlar ellerinden gelen tüm çabayı gösterip gerekli prosedürleri yerine getirebildikleri kaydedildi.
Ayrıca Timoşenko’nun kaldığı klinik Ukrayna ve Harkiv’in en iyi kliniklerinden birisi sayılmakta.
Bununla birlikte yapılan açıklamalarda Timoşenko’nun çeşitli hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği, böyle iyi bir hastanede kaldığı odaya ikinci bir kişinin daha yatırılması, kameralarla izlenmesi, baskılar sonucu kameraların kaldırılması, tedavisinin bir gereği olarak vitamin D alması bunun için gün ışığını görmesi gerektiği ama Timoşenko’nun bu haktan mahrum edilmekte olduğu ve günde sadece 15 dakika kadar pencere kenarında bulunmasına izin verildiği kaydedildi.
Ayrıca eski Başbakan kaldığı odada hala gizli kameralar olabileceğini de öne sürmekte.
Açıklamada bulunan doktor Harms “Eski başbakanın tedavisine en az 1 hafta mümkünse 1 ay daha devam edilmeli ve hatta mümkün ise burada yani Berlin’de tedavi edilmeli, kapsamlı bir tedavi için bir kerede tüm gerekli uzmanların kontrollerde bulunması gerekli ama bu imkanların Ukrayna’da sağlanmıyor, aslında en iyi tedavi ev hapsi olabilir.” dedi.
Doktorlar Ukrayna makamlarına Timoşenko’nun Berlin’e nakli gerçekleşmese bile Kiev’e başka bir merkezde kontrol edilmesi için tavsiyede bulunacaklarını söylediler.
Doktorlar tedavi masraflarının tam olarak hesaplanmadığını ama tüm masrafların çıkartılıp Timoşenko ailesi tarafından karşılanacağını ve kendilerinin tüm bu sağlık hizmetlerini bedavaya yaptıkları izleniminin yaratılmasını istemediklerini kaydettiler.
Bilge Gökay Özkan

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.