SON DAKİKA
Hava Durumu

Timoşenko, Mısır ve Tunus’taki olaylara hayran

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2011 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2011 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Timoşenko, Mısır ve Tunus’taki olaylara hayran
KİEV, 08.02.2011 (QHA) – Ukrayna’da muhalif Batkivşçına (Atavatan) Partsi Başkanı Yuliya Timoşenko, Mısır ve Tunus’taki olaylara hayran olduğunu belirtti.
Timoşenko, “The Moscow Times” gazetesi için yazdığı makalede “Ben, karlı Kiev’den Kahir’deki ve Tunus’taki olayları sevinç ve hayretle izledim” ifadesini kullandı.
Timoşenko, rejim değişikliğinin demokrasi kuruluşunda sadece ilk adım olduğuna dikkat çekti. Timoşenko, Ukrayna’yı örnek göstererek, devrim heyecanı geçtikten ve durum normale döndükten sonra demokratik devrimlerin ihanetle karşılaşabileceğini ve başka yöne doğru çevrilebileceğini kaydetti. Timoşenko, “Ukrayna’nın aldığı ilk dersler, Mısır ve Tunus’lu demokratlara seçimlerin kendiliğinden demokrasiyi getirmediği bilgisini veriyor” dedi.
Ukrayna’da 2004 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimlerinde yapılan ihlaller sonucunda demokrasi devrimi meydana geldi. Kan dökülmeden ve merkez sağ demokrat güçlerin zaferiyle sonuçlanana o devrimin ardından merkez sağ içinde tartışmalar çıktı ve bunun sonucunda “Turuncu Yönetim” kısa süre sonra dağıldı. Ukrayna’daki demokratlar halen birlik sorunu yaşıyor.
İlyas Ali

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.