SON DAKİKA
Hava Durumu

Timoşenko’nun bürokratlarından Pojivanov Ukrayna’ya dönmek istemiyor

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2011 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2011 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Timoşenko’nun bürokratlarından Pojivanov Ukrayna’ya dönmek istemiyor
KİEV, 15.02.2011 (QHA) – Ukrayna Devler Rezerv Komitesi eski Başkanı Mihail Pojivanov,  Timoşenko hükümetinde yer alan kişilerin karşı karşıya kaldığı durumun ülkede muhaliflere karşı yapılan siyasi takibatın göstergesi olduğunu kaydederek Ukrayna’ya dönmek istemediğini bildirdi.
Pojivanov, Avusturya’ya siyasi sığınma hakkı için başvuruda bulunmadığını ancak durumun kendisini buna zorlayabileceğini belirtti. “Bana bu hafta hakkımda uluslararası arama kararının çıkarılacağı söylendi. Eğer bu gerçekleşirse siyasi sığınma için başvuracağım” dedi.
 “Sadece suç işlemeyen, aynı zamanda cinayet işlediği de ispat edilen insanlar biliyorum. Onlar hakkında kimse uluslararası arama kararı çıkarmıyor. Buna karşın eski hükümet mensupları hakkında böyle tantana çıkarılıyor.” diyerek rahatsızlığını dile getiren Pojivanov, “Yuliya Timoşenko ile başlarsak, Anatoliy Makarenko, Bogdan Danilişin, Yuri Lutsenko, İgor Didenko, Georgi Filipçuk, Tatyana Slyuz ve nihayet beni bu gruba soktular. Bu Ukrayna’da yapılan siyasi takibattan başka bir şey değil.” dedi.
Ukrayna Güvenlik Servisi 35 milyon grivnayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla Mihail Pojivanov hakkında 31 Ocakta cezai soruşturma açtı. Genel Savcılık arama kararı çıkardı. Savcılık, Pojivanov’un yurtdışında olduğunu bildirdi.


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.