SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump, FBI Başkanı Comey'i görevden aldı

ABD Başkanı Trump, FBI Başkanı James Comey'in görevine son verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump, FBI Başkanı Comey'i görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, yönetiminde yer almış bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile iglili iddiaları soruşturan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'i görevden aldı.



Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, 56 yaşındaki Comey'nin görevine son verilmesi tavsiyesinin Adalet Bakanı Jeff Sessions ve Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein'dan geldiği, Trump'ın da bu tavsiyeye uyduğu bildirildi.



Sürpriz hamle, Comey'nin geçtiğimiz hafta yapılan Kongre oturumu sırasında Hillary Clinton'ın elektronik postaları hakkında "hatalı bilgi" verdiğinin ortaya çıkmasının ardından geldi.



James Comey, Trump'ın seçim kampanyası yetkililerinin Rusya ilişkisini içeren iddialar üzerine açılan soruşturmayı da yürütüyordu.



Comey'nin kovulduğunu, FBI ajanlarına yaptığı bir konuşma sırasında önüne uzatılan bir nottan öğrendiği bildirildi.



Senato İstihbarat Komisyonu'nun başı olan Richard Burr, Comey'nin görevden alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Zamanlama ve neden konusu beni düşündürdü" dedi.



Michigan eyaletinden muhafazakar Kongre üyesi Justin Amash ise, Rusya iddialarını araştırmak üzere bağımsız bir komisyon kurulması için plan hazırlığında olduğunu açıkladı.



 155446



ABD Senatosu'ndaki Demokratların lideri olan Chuck Schumer, Comey'nin görevden alınmasını "bir tesadüf olarak görmediklerini" açıkladı.



56 yaşındaki James Comey, 2013 yılının eylül ayında dönemin Başkanı Barack Obama tarafından atanmıştı ve bu pozisyonda normal şartlar altında altı yılı daha vardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.