SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump ilk yurtdışı seyahati için Suudi Arabistan'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurtdışı gezisi için Suudi Arabistan'a hareket ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump ilk yurtdışı seyahati için Suudi Arabistan'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurtdışı gezisi için Suudi Arabistan'a hareket ettiği bildirildi. Sekiz gün sürecek olan yurtdışı temasları kapsamında Trump İsrail, Filistin, Brüksel, Vatikan ve Sicilya'yı da ziyaret edecek. Trump, 20-21 Mayıs tarihlerinde ilk ziyaretini gerçekleştireceği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da  Arap İslam Amerikan Zirvesi'ne katılacak. Trump'ın söz konusu zirvede, refah, kalkınma ve barış için ortak tasavvura dair bir konuşma yapacağı öğrenildi. 



155941



Yine zirvede, radikalizm ve radikal dini hareketlerle mücadele ile İran'ın artan bölgesel etkisinin ana konular olması bekleniyor. Trump "Nükleer Anlaşma" sonrasında İran'a uygulanan yaptırımların kademeli olarak kaldırılması konusunda sert eleştirileriyle biliniyor. Önceki başkan Barack Obama'nın aksine, Donald Trump'ın yurtdışı gezisi esnasında "insan hakları" vurgulamasında bulunmayacağı değerlendiriliyor. 



Trump'ın Suudi Arabistan gezisine ilişkin ilginç bir tartışmanın konusu ise "country" olarak bilinen müzik tarzı sanatçısı soby Keith. Ünlü şarkıcının Riyad'da, Suudi sanatçı Rabeh Sager ile birlikte bir konser vermesi planlanıyor. Vahhabilik olarak bilinen katı bir Sünni İslam yorumunun hüküm sürdüğü Suudi Arabistan'da alkol tamamen yasak ve bu durumun Keith'in "alkol temalı" şarkılarını etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan konsere sadece 21 yaşından büyük erkeklerin alınacağı öğrenildi. Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Trump, 22-23 Mayıs'ta İsrail ve Batı Şeria'ya geçerek resmi temaslarda bulunacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.