SON DAKİKA
Hava Durumu

Trupm’ın Kırım’ın işgalini tanıyacağı yalanlandı

ABD’nin yeni seçilen Başkanı Donald Trump’ın Danışmanına göre, medyada çıkan yanlış bilgilerin Trump idaresinin dış politikada potansiyel adımları hakkında yanlış izlenimlerin oluşmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trupm’ın Kırım’ın işgalini tanıyacağı yalanlandı

ABD’nin yeni seçilen Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığını yapan Carter Page, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin tanınacağı konusunda yanlış bilgilerin düzeyinin “feci” olduğunu ifade etti.
 
Rusya’nın RİA Novosti haber ajansına konuşan Carter Page, “Ukrayna için oluşturulmuş bu yanlış algı ve yanlış vektörden kurtulmak için yeni imkanların olacağından eminim” diye kaydetti.
 
Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un, yeni ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın idaresinin Kırım sorununa olan yaklaşımı konusunda tahminlerde bulunduğu bildirilmişti. The Associated Press için verdiği demeçte Peskov, Rusya’da hiç kimsenin hiçbir zaman Kırım hakkında tartışmaya hazır olmayacağını kaydetmişti. Yeni ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın idaresinin Kırım sorununa olan yaklaşımı konusunda tahminlerde bulunan Peskov, “Şunu anlıyoruz ki Avrupalı ortaklarımızın, ABD'li ortaklarımızın bunu anlamaları için zaman gerekecek. Bu gelişmeyi bekleyecek denli sabırlıyız” şeklinde konuşmuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.