SON DAKİKA
Hava Durumu

Turçinov, ayrılıkçılara karşı operasyonunun başladığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2014 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Turçinov, ayrılıkçılara karşı operasyonunun başladığını duyurdu

Ukrayna Parlamento Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turçinov, Ukrayna vatandaşlarına yaptığı sesleniş konuşmasında ayrılıkçı teröristlere karşı operasyonunun başladığını söyledi.

Turçinov, 6 Nisan’da Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptığı harekatın ikinci aşamasının başladığını, Rusya’nın amacının ülkedeki durumu istikrarsızlaştırmak, Ukrayna hükümetini devirmek, seçimleri sabote etmek ve devleti parçalamak olduğunu söyledi.

Turçinov, Rusya gizli servisleri tarafından yönetilen ayrılıkçı grupların Harkiv Valilik binasını, Donetsk Valilik binasını ve Güvenlik Servis (SBU) binasını ve Lugansk Güvenlik Servis binasının işgal etiklerini hatırlattı.

Oleksandr Turçinov: “Rusya askerleri Ukrayna sınırında bulunurken bu insanlar ellerine silah aldı” dedi.

Rusya’nın Kırım senaryosunu yeniden uygulamaya kalktığını söyleyen Turçinov, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Silah alan kişilere karşı kriz komitesi oluşturulduğunu bildiren Aleksandır Turçinov, terörizmle mücadele önlemleri alacaklarını kaydetti. Turçinov, doğu sınırlarındaki askerlerin artırılacağını, yerel kolluk güçlerinin diğer bölgelerinden güçlendirileceğini ifade etti. Koordinasyon için Donetsk, Harkiv ve Lugansk bölgelerine üst düzey kolluk amirlerinin gönderildiğini bildirdi.

8 Nisan’da Ukrayna Parlamentosu’nda bölücülük ve diğer devlet karşıtı eylemlerle mücadeleyi öngören yasanın görüşüleceğini belirten Oleksandr Turçinov, bölücülüğü destekleyen ve saldırgan ülkeyi destekleyen parti ve sivil toplum kuruluşların yasaklanmasını planladıklarını söyledi.

Turçinov, bölücülük ve devlete karşı silah kullanılmasının vatandaşların yaşamını tehlikeye soktuğunu, bunun da politika olmayacağını, ağır bir suç teşkil ettiğini kaydederek, böyle eylemlere gerekli ve kararlı önlemlerin alınacağını ilân etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.