SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk bakana çirkin tehdit: "Anadolu'da yok ederiz"

“Almanya İçin Alternatif" partisinin aşırı sağcı ve göçmen karşıtı, Federal Meclis seçimleri baş adayı Alexander Gauland, Türk kökenli Almanya Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'u çirkin bir şekilde tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk bakana çirkin tehdit: "Anadolu'da yok ederiz"

Seçim için Eichsfeld kasabasında toplantıda konuşan Alexander Gauland, FAZ gazetesinin haberine göre Bakan Aydan Özoğuz'u "Anadolu'da yok etme" tehdidinde bulundu. 



Özellikle İslam karşıtlığı yaparak oy toplamaya çalışan AFD partisinin Federal Meclis seçimleri baş adayı Alexander Gauland, Türk kökenli Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'a (SPD) çirkin bir tehdit savurdu. Seçim için Eichsfeld kasabasında toplantıda konuşan Gauland, FAZ gazetesinin haberine göre Bakan Özoğuz'u "Anadolu'da yok etme" tehdidinde bulundu. İddialara göre Gauland, Bakan Özoğuz'un mültecileri savunan bir açıklamasına tepki olarak konuştuğu belirtildi.. 



158759



Yapılan tehdit hakkında Avrupa Bülteni'ne konuşan milletvekili Arif Taşdelen (SPD), Türk bakan Özoğuz'a destek verdi. Taşdelen, "Gauland'ın konuşmasını şiddetle kınıyorum. Yabancı düşmanı haddini bilmez Gauland ve Partisi umarım faturasını seçimlerde alırlar. Sayın Özoğuz'un yanındayım ve umarım vatandaşlarımız seçimlere katılıp, bu Türk ve Müslüman karşıtı partinin Parlamentoya girmesini engeller." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.