SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Hava Yolları, Kırım'a alternatif olarak Herson'u düşünüyor

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Hava Yolları, Kırım'a alternatif olarak Herson'u düşünüyor

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün Kırım'ın hava sahasını uçuşlara kapatmasının ardından Türk Hava Yolları Ukrayna'da alternatif hat için görüşmelere başladı. Kırım'a komşu olan Herson bölgesinde bulunan havalimanı uluslararası statüye sahip.

Türk Hava Yolları, geçen yılın Mayıs ayında Hersonlu yetkililerle görüşmeler yapmıştı. Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi geçen Türkiye ile anlaşma yaparak Türk şirketlerine Herson'a uçma izni vermişti.

Türk Hava Yolları'nın Odessa temsilciliğinden yetkililer 3 Nisan 2014 tarihinde Herson Havalimanına gelerek valilik yönetimiyle havalimanına tarifeli seferler başlatılması konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Herson Vali Yardımcısı İgor Şepelev, Herson Havalimanının uluslararası statüye sahip olduğunu ve kargo uçaklarına hizmet verebildiğini söyledi.

Türk Hava Yolları yöneticileri, kendilerine verilen bilgileri değerlendirerek işbiriliğine yönelik karar alacaklarını bildirdiler.

Valilik ve THY yetkilileri daha sonra havalimanını gezerek incelemede bulundular.

PEGASUS KIRIM SEFERLERİNE BAŞLAYAMADAN İPTAL ETTİ

THY ve Atlasjet’in İstanbul-Akmescit uçuşlarını iptal etmesinden sonra bu kente sefer başlatmaya hazırlanan Pegasus Havayolları da seferlerini başlamadan iptal ettiğini açıkladı.

Pegasus Havayolları 14 Nisan’dan itibaren Simferopol’e İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 4 günü uçmayı planlıyordu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.