SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk iş adamı Ali Kılınç milletvekili adayı oldu (FOTO - VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2012 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk iş adamı Ali Kılınç milletvekili adayı oldu  (FOTO - VİDEO)
Türk asıllı işadamı ve aynı zamanda Ukrayna vatandaşı olan Kırım’da başarılı projelere imza atmış sayılı inşaat şirketlerinden birisi olan ATF İnşaat’ın sahibi Ali Kılınç bu yıl Ekim ayında yapılacak parlemento seçimine “Anavatan” (Ridna Vitçizna) partisinden listede 3. sıra milletvekili adayı oldu.
2010 tarihinde Kiev’de kurulan “Anavatan” (Ridna Vitçizna) partisinin başında iş adamı İvan Simenoviç Matiyeşin bulunmakta. Parti Ukrayna’nın 27 bölgesinde kurduğu temsilcilikleri ile seçim kampanyasını 13 Ağustos’tan itibaren yürütecek.
Yeni kurulan partinin seçimlerde şansı pek olmamasına karşın oldukça iddalılar ve siyasette kalıcı olmayı amaçlıyorlar. Parti 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine’de katılmayı amaçlamakta ve bu yöndeki çalışmalarını istikrarlı bir biçimde sürdürmekte.
Bir Türkün Ukrayna vatandaşlığına geçmiş olması ve üstelik parlemento adaylığına üye olması başlı başına ilginç ve heyecan verici bir olay. Bu konu hakkında ofisinde görüştüğümüz Ali Kılınç hedefleri hakkında oldukça emin konuştu.
“Ekmeğimiz Ukrayna’da”
Uzun süredir Ukrayna’da yaşayan iş adamı, Ukrayna’nın demokratik, ekonomik ve sosyal alanlardaki açıklarını gözlemlediklerini ve birçok alanda çözülmesi gereken sorunlar olduğunu belirtti. Bu nedenle politikaya atıldığını ve hedefinin Ukrayna’da iş hayatına devam etmek olduğunu söylen Ali Kılınç kendisine güvendiğini ve seçilmesi halinde bu sorunları parlamentoya taşıyacağını açıkladı.
Ukrayna’da neden kaldığını açıklayan Ali Kılınç, “Yapmış olduğumuz yatırımların meyvesini aldık ve yaşanan son ekonomik krizden önce şirketimizde yaklaşık 700 kişiye yani 700 aileye ekmek kapısı sağladık. Kriz sonrası ise farklı projelerden oluşan 220000 m2'lik proje geliştirdik ve bu projelerin Kırım'ın iki büyük şehri olan Akmescit ve Akyar' şehirlerinde start vererek inşaat yapimina başladık. Bazı projelerimiz tamamlanarak teslim edildi ve hali hazırda bazıları ise devam etmekte. Şirketimizin bünyesinde 450 kişi çalışmakta. ” dedi. Ekmeğini Ukrayna’da kazandığını ve bu yüzden profesyonel kareyerine burada devam edeceğinin altını çizen Ali Kılınç, iş alanında yaptıkları yatırımların meyvesini alacaklarından emin.

Ukrayna macerası
Yurt dışında ilk olarak Belarus’da bir konut projesi için 1991 yılında bulunduğunu belirten Türkiyeli Ukrayna Milletvekili adayı daha sonrasında ise Ukrayna’da yapılan konut inşaatları vesilesi ile Ukrayna ile tanışma fırsatı bulmuş. Ali Kılınç şirketinin doğuş hikayesinden bahsederken “1994 tarihinde ise Sovyet ülkelerindeki konut talabine paralel olarak üç ortaklı olarak ATF inşaat doğdu” dedi. Daha önceleri yoğun olarak Rusya’da faaliyetlerine devam eden firma 2000’li yıllarda Ukrayna’da Star Stroy olarak projeler yürüttü ve 2004 yılından itibaren ATF İnşaat olarak yeni projelere yelken açtı.
"Seçilmeniz halinde Ukrayna’da yaşayan Türk vatandaşları ve işletmeleri için ne gibi projeleriniz olacak?" sorumuza ise:
Ukraynada yaşayan Türk vatandaşları hakkında konuşan iş adamı “Özellikle Türk vatadaşları ve girişimciler için ciddi zorluklar bulunmakta, Ukrayna kanunlarında yeterli seviyede iyileştirme yapılmıyor, girişimci ve firmaların doğrudan tam kapasite ile işlerini yürütememe ve zaman zaman mağdur olduklarını görüyoruz bizim amacımız bunların önüne geçmek.” dedi. Vergi mevzuatı, gümrük, yerel dil ve oturum izni gibi konularda çeşitli düzenlemeler ve bürokrasiyi kolaylaştırmayı amaçladıklarına parmak basan Kılınç, Ukrayna’da bulunan Türk vatandaşlarının ortak sorunlarına çare olacağını açıkladı.
Bilge Gökay Özkan 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.