SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Keneşi Dışişleri Bakanları ortak beyanda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2013 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Keneşi Dışişleri Bakanları ortak beyanda bulundu

5-6 Aralık 2013 tarihlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi 20. Toplantısı’na katılan Türk Keneşi Dışişleri Bakanları ortak beyanda bulundu.

Türk Keneşi Dönem Başkanı Azerbaycan’ın yanı sıra Keneş’in diğer üyeleri Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları’nın ortak talebi üzerine yayınlanan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov tarafından okunan beyanda, Avro-Atlantik ve Avrasya güvenlik gündemine bölgesel örgütlerin sağlayabileceği katkıya dikkat çekilirken, Türk Keneşi’nin AGİT ilkelerine bağlılığı ve bu yöndeki işbirliğinin bölgede karşılıklı güveni arttırarak 2010 AGİT Astana Zirvesi’nde belirlenen amaçlara ulaşılmasına hizmet edeceği vurgulandı.

Türk Keneşi’nin, AGİT Astana Zirvesi’nde belirtildiği gibi “bölünme çizgilerinden, çatışmalardan, nüfuz alanlarından ve farklı seviyelerde güvenlikli bölgelerden” arınmış bir güvenlik alanı yaratılmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunun belirtildiği beyanda ayrıca, Ukrayna Dönem Başkanlığının çalışmalarından duyulan memnuniyet dile getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.