SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Ocaklarından Kızıl Ordu Korosu’nun konserine tepki: Kabul edilemez!

Türk Ocakları, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım Tatar Sürgünü ve Büyük Kafkasya Sürgünü yıl dönümlerinde yapacağı konser etkinliğine ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Ocaklarından Kızıl Ordu Korosu’nun konserine tepki: Kabul edilemez!

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye'de yapacağı turneye yönelik tepkiler yükselmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Çerkesler başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı ile 21 Mayıs 1864 Büyük Kafkasya Sürgünü'nün yıl dönümünde Türkiye'de yapılacak olan konser etkinliğinin iptal edilmesi için çağrıda bulunuyor.

"KİMSENİN, HAYATLARINI KAYBEDENLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYA HAKKI YOKTUR"

Konuya ilişkin olarak bir tepki de Türk Ocakları Genel Merkezinden geldi. Türk Ocakları Genel Merkezine ait resmî sosyal medya hesapları aracılığı ile yapılan açıklamada söz konusu konserin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Türk Ocaklarının Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine ilişkin olarak gerçekleştirdiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kafkas Müslümanlarının 1864'deki, Kırım Tatar Türklerinin 1944'deki sürgünlerinin yıl dönümlerine tekabül eden günlerde Rus Kızıl Ordu Korosunun ülkemizde konser vermesi asla kabul edilemez. Kimsenin, bu sürgünlerde hayatlarını kaybedenlerin kemiklerini sızlatmaya hakkı yoktur."

RUS KIZIL ORDU KOROSU'NDAN SÜRGÜN YIL DÖNÜMÜNDE KONSER!

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Türkiye turnesi adı altında tarihi bir skandala imza atacak. Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar ve Çerkes halklarına karşı Ruslar tarafından uygulanan soykırım ve sürgünün yıl dönümlerinde bu konserleri düzenleyerek; bu halkların trajedisini ve kendi işgalci geçmişlerini unutturmayı amaçlıyor. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Kırım Tatar halkının vatan Kırım'dan katil Stalin yönetimi tarafından koparılmasının 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs'ta Bursa'da, Çerkes halkının büyük bir sürgün ve soykırım uğradığı 21 Mayıs'ta ise Antalya'da konser vereceği öğrenildi. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu'nun Çarlık Rusyası’ndan günümüze, Kırım Tatarlarıyla ortak kaderi paylaşan Çerkes halkını da hedef alması tesadüf değil.

DÜZENLENECEK KONSERLERİN İPTAL EDİLMESİ GEREK!

Hem Kırım Tatarlarının hem de Çerkes halkının tarihi facialarının olduğu günlerde bu şekilde eğlence ve kutlama etkinliğinin düzenlenmesi Türk kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanacak bir husustur. İki halk için de önemli olan günlerde düzenlenen etkinliklerin iptal edilmesi, alınacak en doğru kararlardan biri olacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.