SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den Bosna için ticari hedefler

Türkiye Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Yaklaşık yarım milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizin, inşallah en kısa süre içerisinde en az üç katına çıkmasını hedefliyoruz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'den Bosna için ticari hedefler

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mostar Serbest Ticaret Bölgesi'nde düzenlenen, Türkiye'nin "ortak ülke" olarak katıldığı 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı'nın açılışına katıldı.

Ortak ülke olarak katılan Türkiye ve Bosna-Hersek'in bayraklarının, ana yollardaki direklere asıldığı görülen fuarda açılışın ardından, Türkiye Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbogoviç, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile stantları gezdi.

Türkiye standının açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbogoviç ile Türkiye stantlarının bulunduğu alanda düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye olarak Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin yanında ve destekçisi olduklarını kaydetti.

“İlişkilerimiz her alanda artarak devam edecek”

Türkiye Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna-Hersek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin ilişkilerinin her alanda artarak devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Yaklaşık yarım milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizin, inşallah en kısa süre içerisinde en az üç katına çıkmasını hedefliyoruz. Özellikle Hersek bölgesinde tarım, turizm alanında çok ortak yatırımlar yapılabilir. Bunun için Türk firmalarının bu bölgeye ve genel olarak, Bosna-Hersek Cumhuriyeti'ne yönlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz."

Kurtulmuş, Türkiye'nin, Bosna Hersek Cumhuriyeti ile çok yakın siyasi, ekonomik ve kültürel ticari ilişkiler içerisinde olduğunu da vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Bu ilişkilerimiz her yıl biraz daha ileriye gidiyor. İlişkilerimizi karşılıklı olarak daha ileriye götürmekte kararlıyız. Ayrıca Türkiye olarak hedefimiz sadece Bosna Hersek ile ilişkilerimizin ileriye gitmesi değil, aynı şekilde diğer bütün Balkan halklarıyla, milletleriyle çok ileri düzeyde ekonomik, siyasi, ticari, kültürel ilişkilerimizi artırmak niyetindeyiz. Çünkü Balkan halkları artık bu kadar acılardan sonra biliyor ki Balkan halklarının kaderleri birbirlerine benzemektedir. Birbirlerine bağlıdır ve karşılıklı olarak ilişkilerini iyileştirerek çok daha güzel, çok daha aydınlık bir geleceğe yürüyeceklerdir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.