SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’den getirilen kaçak parfümlere el konuldu

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’den getirilen kaçak parfümlere el konuldu
Ukrayna’nın Odesa kentindeki İlyiçevsk Limanında gümrük yetkilileri Türkiye’den gelen 18,5 milyon grivna (yaklaşık 2,3 milyon dolar) değerinde 70 bin adet kozmetik ürüne el koydu.

Türkiye'den Odesa’nın İlyiçevsk Limanına yerel bir şirketin adına 23 ton ağırlığında, kumaş ile dolu bir konteynır giriş yaptı.

Yükün gümrüğe gönderilmesi için belgelerde yapılan kayıt işlemi sırasında kumaş ile ilgili bazı sorunlar ortaya çıktı. Alıcının sunduğu belgeler, konteynırda yaklaşık olarak 50 bin adet aroma ve koku giderici ürünün, yaklaşık 3 bin deodorant ve farklı boyutlarda 1500 şişe Eau de toilette (EdT) bulunduğunu gösteriyor. Tüm ürünler Türkiye’de üretilmiş. Ancak, malların gümrük kontrolü sırasında konteynırda beyan edilmeyen yaklaşık olarak 67 bin 500 adet EdT ve dünyanın önde gelen parfüm markalarından yaklaşık iki bin deodorant tespit edildi.

Uzmanlara göre, Antonio Banderas, Armand Basi, Armani, Cacharel, Calvin Klein, Carolina Herrera, Chanel, Christina Aguilera, Davidoff, Dior, Dolce & Gabbana, Escada, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Hermes, Hugo Boss, Kenzo, Lacoste, Lancome, Masaki, Miss Dior, Moschino, Naomi Campbell, Nina Ricci, Paco Rabanne, Prada, Trussardi, Valentino, Versace ve Yves Saint Laurent markalı ürünlerin toplam değeri 18,5 milyon grivnadan fazla.
Ürün etiketlerinde kaçak malların Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Japonya, Amerika Birleşik Devleti ve İsviçre’de üretildiği yazılmışken gümrük idaresine ibraz edilen belgelerde üretimin başka ülke olduğu görüldü. Ukrayna kanunlarına göre bu markalar fikri mülkiyet hakkı çerçevesinde korunuyor.

Gümrük kurallarının ihlal edildiğine dair tutanak düzenlendi. 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.