SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Kırım Tatarları için Kırım'a heyet göndermek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Kırım Tatarları için Kırım'a heyet göndermek istiyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Kırım Tatarlarının gerçek durumunu öğrenmek ve değerlendirmek için Kırım’a resmi olmayan heyet göndermek istediğini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Gündemde, yerel sakinlerin durumunu değerlendirmek için Kırım’a resmi olmayan heyet gönderme konusu var. İlhakı desteklemiyoruz, ama bununla birlikte insanların acı çekmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ukrayna’yla birlikte, onun önerilerini dikkate alarak bu yönde adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Ayrıca Ukrayna’ya Kırım Tatarlarını desteklediği için teşekkür eden Mevlüt Çavuşoğlu, “Kırım Tatarlarının konusu bizi doğrudan ilgilendiriyor. Maalesef, Kırım Tatarları bugün Kırım’daki yönetim tarafından baskıya uğruyor” diye kaydetti.

Türkiye’nin Kırım’ın yerli halkına yardımcı olabileceği alanları belirlemek için Ukrayna’yla düzenli temas kurulmasını desteklediğini dile getiren Çavuşoğlu, “Türkiye, Ukrayna’nın yardımıyla her zaman Kırım Tatarlarıyla birlikte olacak” diye belirtti.

Bunun dışında Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2016-2017 yılları için geçici üyeliğine Ukrayna’nın adaylığını desteklediğini bildirdi.

Çavuşoğlu, “Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2016-2017 yılları için geçici üyeliğine Ukrayna’nın adaylığını desteklediğini bir kez daha kaydetmek istiyorum” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna’yı uluslararası kuruluşlar aracılığıyla da desteklediğini belirten Çavuşoğlu, “Böyle zor günlerde Türkiye, Ukrayna’nın yanında ve Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, Kırım dahil olmak üzere sınırlarının bütünlüğünü destekliyor. Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadığını açıklamıştı” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.