SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye LNG terminal inşaatına Ukrayna’yı davet etti

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2012 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2012 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye LNG terminal inşaatına Ukrayna’yı davet etti
Ukrayna Başbakan 1. Yardımcısı Valeriy Horoşkovskiy “Den gazetesine” yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ukrayna’yı LNG-terminal inşaatına katılmaya teklif ettiğini açıkladı.
Valeriy Horoşkovskiy, “Türkiye tarafı, Ukrayna’yı Türkiye’de yeni terminal inşaatına katılmaya davet etti. Bu projede kilit ortakları Türkiye’nin Botaş Devlet Şirketi ve Türkiye’deki faal LNG terminale sahip olan Egagaz anonim şirketi oluyor.”dedi.
Horoşkovskiy, bugün Türkiye ile enerji alanında daha üç ortak projelerin hazırladıklarını söyledi.
Valeriy Horoşkovskiy, LNG terminalinin inşaatı haricinde hazırlanan 3 proje ile ilgili şunları söyledi: “İlk ve temel – Ukrayna’nın Karadeniz kıyısında LNG terminalinin inşaatı. Biz önümüzdeki iki ay içinde yapılacak yatırım yarışmasında  Türk şirketlerin de katılmasını bekliyoruz.” Dedi.
Horoşkovskiy, Türkiye'den Ukrayna’ya doğal gaz taşımacılığı olanaklarının incelenmesi çalışmaları ve gelecekte yapılması planlanan Azerbaycan-Türkiye TANAP projesine Ukrayna’nın katılımı konusunda Türkiye ile aktif işbirliği yaptıklarını dile getirdi.
Valeriy Horoşkovskiy, gerek kendi iç enerji pazarında, gerekse Ukrayna’nın gaz nakliye sisteminin kullanımı ile dış pazarda çalışmayı öngören ortak projeler açık olduklarını dile getirdi.  
Sevil Ablayeva


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.