SON DAKİKA
Hava Durumu

"Türkiye, Rusya'nın yaptıklarını deşifre ediyor..."

Prof. Dr. Salih Yılmaz: "Rusya stratejik anlamda Türkiye ile kriz yaşamayı kendisine hedef olarak seçti..."

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Türkiye, Rusya'nın yaptıklarını deşifre ediyor..."

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz Putin'in, Türkiye ile bir kriz ortamı oluşturarak hem iç hem dış politikada ömrünü uzatmaya çalıştığını ileri sürdü.

Prof. Dr. Salih Yılmaz, Anadolu Ajans muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye ve Türkiye politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Vladimir Putin'in Türkiye ile kriz ortamı oluşturarak hem iç hem de dış politikada ömrünü uzatmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, Rusya'nın Suriye'de büyük bir başarısızlığa uğradığını, bu bağlamda başarısızlığının sebebi olarak Türkiye'yi gördüğünü dile getirdi.

Yılmaz son olarak Rusya'nın kasti olarak krize sebebiyet verdiğini ileri sürerek, "Erdoğan ve Türkiye aslında Rusya'nın yapacaklarını ve yaptıklarını açığa çıkarıyor, deşifre ediyor. Bunun deşifre olması, Rusya gibi strateji ve dış politika konularında uzman bir devleti sinirlendiriyor. Yani politikalarında saldırgan hale getiriyor. Bazıları Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin yeniden düzeleceği konusunda bir öngörüde bulunsa da ben böyle bir öngörüde bulunmuyorum çünkü Rusya stratejik anlamda Türkiye ile kriz yaşamayı kendisine hedef olarak seçmişti ve bunu da başardı. Bundan hem ekonomik hem siyasi anlamda büyük çıkarlar elde ediyor, yararlar görüyor." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.