SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen Lider Salihi: "Bu coğrafya bizim, zafer direnenlerindir"

Türkmeneli Lideri Erşat Salihi,Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığındaki ofisinden 25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılması planlanan sözde bağımsızlık referandumu ile ilgili Kerkük halkına önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen Lider Salihi: "Bu coğrafya bizim, zafer direnenlerindir"

Salihi,Türk Milletinin yıllar boyunca zalimlerin her zaman karşısında durduğunu, baş eğmediğini söylerken hiç bir zaman da geri adım atmadığı da vurguladı.



Erşat Salihi yaptığı açıklamada şunları kaydetti
 



“Allah’a şükür ki biz bu coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafyada diğer milletlerde bizimle beraberler. Ama Kerkük, Tuzhurmatu, Diyale içinde bulunan bölgelerimizin ve Erbil’in Telafer’in bir Türkmen şehri olduğundan da hiç bir zaman geri adım atmayacağız.



Değerli Türkmen milleti çektiğiniz acılara gelecek nesilleriniz için iyi bir yaşam sağlamak için dayandınız,100 yıl direndiniz 100 yıl bakanınız olmadı 100 yıllardır zorluklar çekiyorsunuz tayinleriniz olmadı üstünüzde farklı farklı baskılara maruz kaldınız ama niye neden ayakta durdunuz? Çünkü bu coğrafyanın asıl sahibi sizsiniz(Türkmenler),Biz bu memleketin bu coğrafyanın sahibi isek bu sefer de dayanmamız ve direnmemiz lazım, Zafer doğrunundur, Zafer sadıklarındır, Zafer azimetle imanla mücadele eden insanlarındır” dedi.



159009



Salihi 25 Eylül’de yapılması planlanan referandum ile ilgilide;
 



“Değerli Türkmen Milleti, malumdur ki Kuzey Irak yönetiminden referandum yapma kararı çıktı ve bu kararın yanlış bir adım olduğunu en başta onlara söyledik, şimdi de basın yoluyla söylüyoruz “yaptığınız adım yanlıştır, Irak Türkmenleri bu referanduma katılmayacaklar, çünkü yasal değildir!



 



Özelikle bizim Türkmen bölgelerinde meşrutiyeti olmayan bir referandumu yapmak Türkmenlerin gelecek nesillerini yer yüzünden silmektir. Değerli Aziz Türkmen milleti hepinize malumdur ki Erbil’deki idare (yönetim) Bağdat’tan 17% petrol hissesi ile milyarlarca para almaktadır, sizler sorun Erbil Süleymaniye ve Dohok’ta yaşayan akrabalarınızdan bir Kerküklü Kürt Erbil’deki Kürt’ten sorsun kaç aydır maaş almıyorsunuz?
Neden maaş almıyorlar Bağdat onlara para vermesine rağmen neden şimdiye kadar maaş alamıyorlar? Bunlar Kuzey Irak’ta yaşayanlar için referandumu red etmek için önemli sebeplerdir bizler zaten hiç bir şekilde kabul etmiyoruz.

 



Değerli aziz milletimiz, biz insaniyeti seven kimseyiz milletiz, bizlerde insanlara iyi davranmayı isteriz ama iyi davranmak üzerinden yerimizi ihtilal işgal etmelerine kabul etmeyiz .Kimse zannetmesin kendisinin gücü var bizim yok bizim gücümüz imandır. Bizim gücümüz azimettir, gelecek nesillerimize iyi bir yaşam sağlamak için mücadele vermekteyiz.



158544



Bugün Erbil’deki sorunları problemleri Kerkük’e Tuzhurmatu’ya Musul düzlüğüne getirmek istiyorlar, siz bu memlekete kardeşliği devam ettirdiniz fakat maalesef bunun farkında değiller. Aziz Türkmen milleti referandumu kabul etmeyen sadece biz değiliz, Kürt’lerinde büyük bir kısmı referandumu kabul etmiyorlar çünkü memleketin içinde istikrar bozulur, Kuzey Irak’ta bir emekli, bir memur maaşınız biz bunları kendi bölgelerimizde olmasında kabul etmeyeceğiz eğer güzel bir hayat yaşamak istiyorlarsa gelip bizimle oturup sorunlarını anlatıp beraber hal edelim demeleri lazım. Kerkük’te kamu kurum binalarında emri vaki bir şekilde Kürt bayrağı açmak hata ise emri vaki olan bu referandumda ikinci hatadır. Bu hatadan dönmeliler bu milleti büyük hatalara bırakmasınlar. Bugün ülkede o kadar kan dökülmesine rağmen neden durumu 1960 yıllarına Irak merkezi hükümeti ile bölgesel yönetimi ile savaş günlerine döndürmek istiyorlar. Değerli halkımız hiçbir zaman gelecekten korkmayınız biz her zaman güçlüyüz, inançlıyız imanlıyız, Türkmenler yine baş dik ve yüksek kalacaktır çünkü hata yapmayacaklardır. Tekrar söylüyorum zafer bizimdir Tanrı bölgemizi korusun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.