SON DAKİKA
Hava Durumu

TURUNCU DEMOKRATİK GÜÇLERİN GÖRÜŞMESİ

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2006 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2006 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TURUNCU DEMOKRATİK GÜÇLERİN GÖRÜŞMESİ
Kiev’de “Turuncu güçleri” temsilcilerin görüşmesi yapılıyor. “Naşa Ukraina” (Bizim Ukrayna) Partisi basın servisinin verdiği bilgiye göre, bugünkü görüşmenin temel amacı, “İhtilaf Protokol”ün imzalanması.
Görüşmeye ilk gelen Sosyalist partisi Başkanı Aleksandr Moroz iken, Yuliya Timoşenko Bloğu Başkanı Yuliya Timoşenko görüşmeye iki saat geç kaldı. “Naşa Ukraina” (Bizim Ukrayna) partisi Anatoliy Kinah tarafından temsil edilecek.
Görüşme katılımcıları görüşme öncesinde gazetecilere hiçbir yorum yapmadı, görüşmeden sonra da yorumda bulunmaya niyetli olmadıklarını kaydettiler.
Her üç parti arasında ihtilaflar var. Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, “Turuncu güçleri” temsilcileri ile, etki alanları paylaşımı konusu üzerinde müzakereler yaptı. Yuşçenko, görevlerin paylaşımını seçim sonuçlarına göre yapılmasını önerdi. İşbu tavsiye ile Yuliya Timoşenko tatmin oldu, çünkü bu durumda, Başbakan Timoşenko olacaktır.
Ukrayna Verkhovna Rada Başkanlığı meselesi açık kalıyor. Sosyalistler, Moroz’un Ukrayna Verkhovna Rada başkanı olmasını isterken, “Naşa Ukraina” (Bizim Ukrayna) Petr Poroşenko’yu aday olarak göstermektedir.
Görüşmenin uzun süreceği tahmin edilmektedir, bitişi saat 23 civarlarında olacağı beklenmektedir.
Bu arada, Bölgeler Partisi, Yuliya Timoşenko’nun, kendi bloğuna mensup milletvekillerine Bölgeler Partisi tarafından rüşvet teklif edildiği iddialarına sert cevap verdi. Timoşenko’nun Mayıs ayında öne sürdüğü iddiaya göre, Yanukoviç’in başbakanlığı yönünde oy kullanmaları için, 20 Yuliuya Timoşenko Bloğu milletvekiline, 1,5 ilâ 10 milyon dolar arasında rüşvet teklif edilmiş. Bölgeler Partisi milletvekili Taras Çernovil, bu yolsuzluk iddiası ile Timoşenko’nun suç işlediğini ve cezaî sorumluluktan kurtulamayacağını açıkladı.
Öte yandan, Nejin şehri (Çernovetskaya bölgesi – Ukrayna batısı) Belediye Meclisi ve Yuliya Timoşenko Bloğu Üyesi Grigoriy Potilçuk, bu sabaha karşı (8 Haziran Perşembe) saat 2 civarında, kimliği bilinmeyen kişilerce öldürüldü. Timoşenko, cinayetin planlı olduğunu öne sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.