SON DAKİKA
Hava Durumu

UEFA Başkanı Kırım’ı ziyaret edebilir

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UEFA Başkanı Kırım’ı ziyaret edebilir

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, işgal edilen Kırım’da kurulan futbol liginin maçlarını yakın zamanda ziyaret edebileceğini söyledi.

Rusya’nın TASS haber ajansının verdiği habere göre, Monako’da düzenlenen basın toplantısında konuşan UEFA Başkanı Michel Platini, “Belki yakın zamanda Kırım’ı ziyaret ederim. Neden olmasın? Yarımadada bir futbol ligi kurulduğuna çok memnunuz. Bölgede futbolun gelişmesi UEFA için çok önemli” diye konuştu.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından yarımadanın bazı takımları, Rusya’nın futbol şampiyonasına katılmaya başladı. Ancak Aralık ayında söz konusu takımların Rusya şampiyonasına katılması UEFA tarafından yasaklandı.

Ardından işgal edilen yarımadada UEFA himayesi altında Kırım şampiyonası kuruldu. Şampiyonanın ilk maçı 22 Ağustos tarihinde Sivastopol’de SKÇF (Sivastopol) ve TSK-Tavriya (Akmescit) takımları arasında yapıldı.

Kırım’daki futbol takımlarının Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılması ile ilgili konu en erken iki yıl sonra ele alınacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.