SON DAKİKA
Hava Durumu

“Ukrainler ve Kırım Tatarlarına karşı suç işleyenler cezalandırılacak”

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Ukrainler ve Kırım Tatarlarına karşı suç işleyenler cezalandırılacak”

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Kültür Bakanı Vyaçeslav Kirilenko, Rus-terörist ordularının kontrol altına geçirdiği Donbas’ın bazı bölgelerinde ve Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da Ukrainler, Kırım Tatarları ve diğer milliyetlere karşı işledikleri suçların uluslararası toplum tarafından gerekli şekilde değerlendirileceği ve cezalandırılacağını kaydetti.

Ukrayna Bakanlar Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre Vyaçeslav Kirilenko, 11 Mart tarihinde Parlamento toplantısında yaptığı konuşmada, “İlhak edilen Kırım’da Kırım Tatarlarının haklarının toplu şekilde ihlal edilmesinden endişe duyuyoruz. Söz konusu olaylar, kayda alınıyor ve incelenmek üzere uluslararası kurumlara vermek amacıyla toplanıyor” diye bildirdi.

Ukrayna yönetiminin, Kırım’da baskıya uğrayan Kırım Tatarları, Ukrain ve diğer milliyet temsilcilerine maddi yardım dahil elinden gelen yardımı sağlamaya çalıştığını dile getiren Kirilenko, Donetsk ve Lugansk illerinde teröristlerin kontrolü altında olan bölgelerde Ukrainlerin ve teröristlerin politikasını kabul etmeyen diğer millet temsilcilerinin de takibata uğradığını belirtti.

Vyaçeslav Kirilenko, “Ukrayna’da Rus azınlığının baskıya maruz kaldığıyla ilgili efsane saldırgan Rus propagandasının unsurlarından biridir. Aslında Ukrayna’da ikamet eden milyonlarca Rusyalı baskı hissetmiyor ve bu, uluslararası gözlemciler tarafından da kanıtlandı” diye kaydetti.

Ulusal azınlıklar temsilcilerinin merkez yürütme organlarının çalışmalarına etkin şekilde katıldığını ifade eden Kirilenko, milli toplulukların sivil toplum kuruluşları temsilciler kurulunu oluşturma imkanını müzakere etme teklifinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.