SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, ağır silahları geri çekmeye devam etmek için şart koştu

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 07:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, ağır silahları geri çekmeye devam etmek için şart koştu

Ukrayna'nın doğusundaki teröristler cephe hattından ağır silahlarını tamamen geri çekmedikçe Ukraynalı askerler de ağır silahlarını tamamen geri çekmeyecek.

Terörle mücadele operasyonu sözcüsü Andrey Lısenko, Kiev’de 9 Mart tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukraynalı askerlerin 4 aşamada cephe hattından geri çektiği ağır silahların önceden hazırlanmış alanlarda bulunduğunu bildirdi. Lısenko’nun söylediğine göre, bir sonraki adım teröristler ağır silahları cephe hattından tamamen geri çektikten sonra atılacak.

Andrey Lısenko, “Ukraynalı askerler AGİT gözetimi, Ukraynalı ve yabancı basın varlığında ağır silahları cephe hattından geri çekmeye yönelik 4 aşamayı gerçekleştirdi. Teröristlerden de benzer adımda bulunmalarını bekliyoruz, ancak düşmanın da ağır silahları geri çektiğinin kanıtlarını henüz elde etmedik. Cephe hattını tamamen temizlemeyeceğiz. Şimdilik, teröristlerden ağır silahları belirli bölgelere çektiğini kanıtlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanı General Philip Breedlove, Ukrayna’nın doğu bölgelerindeki durumdan söz ederken NATO’nun, silah ve askeri birliklerin geri çekildiğini günümüzde doğrulayamadığını söyledi. 

Breedlove, “Cephe hattında iki tarafa da hareket eden ağır silahları gördük. Ancak doğu (Rusya yanlısı teröristlerin) tarafında ağır silahlar ile ne yapıldığını bilmiyoruz, çünkü AGİT gözlemcilerine oraya giriş izni verilmiyor. Böylece oradaki ağır silahların hareket ettiğini görüyoruz, ama onların geri çekildiğini mi yoksa yeni saldırı için konum değiştirdiğini mi bilmiyoruz” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.