SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başbakanı: Ukrayna halkı sizinle birlikte

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başbakanı: Ukrayna halkı sizinle birlikte

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ankara’da 2. Dünya Kırım Tatar Kongresi’nde toplanan Kırım Tatar halkının temsilcilerini kutladı.

Arseniy Yatsenyuk, kişisel Facebook sayfasında yayınladığı mesajda, “Kırım Tatar halkı, sayısı çok halk olmamasına rağmen büyük bir halk. İnancı ve yenilmezliği ile büyük. Bugün tüm dünyanın gözleri bu halkın üzerinde. Çünkü Kırım Tatarları vatanlarının işgalini kabul etmiyor ve hiçbir zaman kabul etmeyecek. Onlar, Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından işgali, Kremlin’in çağdaş dünya düzeni ve global güvenliğini bozma teşebbüsüne karşı her gün protesto ediyor.

Kendim ve Ukrayna hükümeti adına Kırım Tatar halkını, çok saygıdeğer liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov’u temin etmek istiyorum ki: Ukrayna halkı sizinle birlikte. Ukrayna, Kırım Tatar halkının ayrılmaz hakkı olan kendi kaderini tayin etme hakkının egemen ve bağımsız Ukrayna’ya bağlı olarak hayata geçirilmesi ve korunmasını garanti ediyor, ülkemiz Kırım Tatar Milli Meclisi’ni Kırım Tatar halkının tam yetkili organı olarak kabul ediyor.

Bugün, başkentinde Dünya Kırım Tatar Kongresi'nin yapıldığı Türkiye, Kırım Tatar halkı ile birlikte, Kırım, adını taşıdığı halkın elinden alınmış durumda bulunmaya devam edene dek kendisini güvende hissedemeyecek tüm özgür dünya onunla birlikte. Söz konusu suç işleyenler sorumlu tutulacak. Kırım Tatarlarının kaçırılması ve öldürülmesi, Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerine karşı takibat, Kırım Tatar halkının tarihi hatırasına hakaret edilmesi, camilerde toplu olarak aramaların yapılması ve dini duygulara hakaret edilmesi için sorumlu tutulacak.

Dünya, Kırım’ın işgalini, uluslararası normları bozma girişimlerini, bugün imzalanmasının 40. yıldönümü olan Avrupa’da Güvenlik ve İşbirliği Konferansı’nın Nihai Senedi'nin (Helsinki Nihai Senedi) tüm ilkelerinin ihlal edilmesini hiçbir zaman kabul etmeyecek.

Dünyanın her köşesinden Kırım Tatar halkına söylenen destek ve dayanışma sözlerine katılıyorum ve temsilcileri, Kongre delegelerine verimli çalışmalar diliyorum” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.