SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Dünya İnsani Zirvesi’ne katılacak

Petro Poroşenko, İstanbul’da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak için çalışma ziyaretiyle Türkiye’de bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Dünya İnsani Zirvesi’ne katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko 22-23 Mayıs tarihleri arasında çalışma ziyareti amacıyla Türkiye’de bulunacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanık İdaresi’nde gelen açıklamada, “22-23 Mayıs tarihleri arasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko İstanbul’da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak için çalışma ziyareti amacıyla Türkiye’de bulunacak” denildi.

Perto Poroşenko Dünya İnsani Zirvesi genel kurul toplantısında konuşma yapıp ‘Çatışmaların Önlenmesi ve Durdurulmasında Siyasi Liderliğin Rolü’ konulu yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Ayrıca ziyaret sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı zirveye katılan devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapmayı da planlıyor.

Tarihte ilk defa yapılacak olan Dünya İnsani Zirvesi (DİZ) 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. DİZ, mevcut küresel insani sistemin karşılaştığı sınamalara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesini, ayrıca insani yardım çabalarının geleceğine ilişkin bir gündem oluşturulmasını amaçlıyor. Böylece Türkiye, insani alandaki tecrübelerini ve dünyaya örnek teşkil eden uygulamalarını bu vesileyle uluslararası toplumla bir kez daha paylaşma fırsatı bulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.