SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko: "Zafer bizim olacak"

ABD, Fransa, Kanada ve diğer devletler, Ukrayna’nın, Donbas’a barış gücü gönderilmesi ile ilgili inisiyatifini destekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko: "Zafer bizim olacak"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın Donbas’a barış gücü gönderilmesi ile ilgili inisiyatifini bütün dünya tarafından desteklendiğini kaydetti.
 
29 Eylül tarihinde Ukrayna’nın İvano-Frankivsk şehrinde Leoni otomobil şirketinin fabrikasının açılış törenine katılan Petro Poroşenko, “Ukrayna ekonomisi 6. çeyrekte büyüme göstermeye devam ediyor. Böylece sözlerim gerçek oluyor, kötü dönemler geride kaldı. Ukrayna’da barışın tesis edilmesi, Donbas ve Kırım’ın barışçıl şekilde kurtarılması için elimizden geleni yapacağız. ABD, Fransa, Kanada ve Ukrayna’nın, Donbas bölgesine barış gücü gönderilmesini destekleyen ve diğer devletlerin yönetimleri ile görüşmeler yaptığım New York’tan yeni döndüm. Tüm dünya, günümüzde bizim inisiyatifimizi destekliyor. Bahse konu inisiyatifi ortaya attığımız 2015 yılında kimse bunu başarabileceğimize inanmamıştı. Zafer bizim olacak ve bunun yakın bir zamanda olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.
 
Bilindiği gibi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 20 Eylül’de katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında BM’ye Donbas’a barış gücü gönderme çağrısı yaptı. Poroşenko, “Donbas’a barış gücü gönderilmesi ile ilgili talebi tasdik etmek istiyorum. Bu ne kadar erken gerçekleştirilirse o kadar iyi.” diyerek Ukrayna-Rusya sınırının Ukrayna yönetiminin geçici olarak kontrolü altında olmayan bölgesi üzerinde uluslararası bir kontrol mekanizmasının güvenliği sağlaması gerektiğini ekledi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.