SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da bedava kömür madenleri

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da bedava kömür madenleri
Ukrayna’da kâr getirmeyen kömür madenleri 1 grivna gibi sembolik bir fiyata satılacak. Alıcılar, en fazla yatırım taahhüdünde bulunanlar arasından seçilecek.

Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Aleksandr Ryabçenko, 2013 yılında kömür işletmelerinin özelleştirmesine başlanacağını açıkladı. Ryabçenko, bu özelleştirmenin Ukrayna için yeni olan bir usule göre yapılacağını, kâr etmeyen madenlerin en fazla yatırım taahhüdünde bulunan yatırımcılara 1 grivna (yaklaşık 20 kuruş) gibi sembolik ücret karşılığında satılacğaını kaydetti.

Ukrayna Enerji ve Maden Bakanlığı, özelleştirilecek olan işletmeleri belirliyor. Ukrayna’nın en büyük kömür rezervlerine sahip madenleri Çaykino (130 milyon ton), Stahanov (130 milyon ton) ve Toşkovskaya’nın (100 milyon ton) gelecek yıl özelleştirilmesi planlanıyor.

Uzmanlara göre, kömür madenlerinin böyle alışılmadık şekilde satışının sektöre yatırım çekme olanağı sağlayacak.
Bugün Ukrayna’da devlete ait madenlerin yüzde 80'inden fazlasında teknik altyapının işlevselliğini kaybetmesinden dolayı kar sağlamıyor.

Demir Çelik Sanayii Birliği verilerine göre, 2012 yılının ilk beş ayında kömür ithalatı yüzde 26 oranında arttı. Bu durum Ukrayna’daki kömürün düşük kalitede olmasından kaynaklanıyor.

Devlet stoklarında biriken kömür miktarı 400 bin tona ulaştı.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.