SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da et ürünlerinde ''kara liste'' dönemi başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2011 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2011 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da et ürünlerinde ''kara liste'' dönemi başlıyor
KİEV (QHA) – Ukrayna’da kalitesiz et ürünleri üreticileri ve satıcıları devletin web sitesinde ifşa edilmeye başlanacak.

Ukrayna Tüketici Haklarını Koruma Dairesi Başkanı Sergey Orehov, yaptığı açıklamada, laboratuar çalışmaları sonucunda etiketinde birinci sınıf salam olduğu belirtilen et ürünlerinin devlet standartlarını sağlamadığının tespit edildiğini bildirdi. Orehov, ürünlerde renklendiriciler ve soya bulunduğunu, ayrıca nem oranının yüksek olduğu kaydetti.

Laboratuar analizi sonuçları, sorumluların cezalandırılması için savcılığa gönderilecek.

Sergey Orehov, devletin gıda laboratuarlarına ödenek tahsis etmemesi sonucu kalite kontrolünün zayıfladığını ifade etti. Birkaç yıl aradan sonra ancak bu yılın Ekim ayında devlet 1,7 milyon grivna gıda laboratuarlarının çalışmaları için ödenek sağladı. 2012 yılında bu rakamın 24 milyon grivna olması planlanıyor. Alınacak önlemlerle tüketici haklarının korunması, piyasanın izlenmesi ve kalitesiz ürün üretenlerin cezalandırılmasını sağlaması bekleniyor.

Tüketici Haklarının Koruma Dairesinin bir program hazırladığını kaydeden Sergey Orehov, “Bundan sonra kalitesiz ürün üreticisinden satıcısına kadar tüm suçlular bu programın sitesinde yer alacak. Yani bir nevi “kara liste” oluşturulacaktır. Bundan sonra tüketiciler ahlaksız üreticileri ve satıcıları bilsin.” dedi.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.