SON DAKİKA
Hava Durumu

UKRAYNA’DA GAZ PROBLEMİNİ KÜÇÜK ÖZEL ŞİRKETLERİ ÇÖZECEK.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2006 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2006 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UKRAYNA’DA GAZ PROBLEMİNİ KÜÇÜK ÖZEL ŞİRKETLERİ ÇÖZECEK.
Ukrayna Gaz Tüccarları vakıf başkanı Roman Strorojev, bugün düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’nın gaz sıkıntısının özel şirketlerinin devreye girmesiyle kısmen çözülebileceğini söyledi.
Storojev, devletin büyük devlet şirketleri için cazip olmayan kaynakların işletmesini küçük özel şirketlere verip, onlar için iyi çalışma şartlartlarını sağlaması gerektiğini söyledi.
Böylece gaz konusunda hem ek yerel kaynak kazanılmış olur, hem gaz çıkaran şirketler vergi ödeyerek devlet bütçesine para getirir, hem de gaz piyasasını yoğunlaştırır.
Bununla birlikte, Gaz Tüccarları vakıf başkanı, Ukrayna yerel kaynaklarından gazın çıkarılmasının yoğunlaştırılması gaz fiyatlarının arttırımı ve Rusya’nın Orta Asya’da gaz kaynaklarının satın alımından kaynaklanan gaz kıtlığı sorunları kısmen çözeceğini bildirdi.
Vakıf, Ukrayna parlamantosu olan Verhovna Rada’ya devletin enerji stratejisine ve 2010 yılına kadar yerine getirilmesi planlanan Ukrayna’nnın petrol ve gaz ile ilgili ulusal planına değişiklik yapılmasını, ve iç yatırımcıların Ukrayna’ya gaz bulma konusunda büyük rolünü öngörmesini öneriyor.
Bugün Urayna’da gaz çıkaran yirmiye yakın küçük özel şirketlerin yılda 1,5 milyar metreküp gaz çıkardıkları bildirilirken, bu Ukrayna’nın toplamının %2’si oranında.
Resmi bilgilere göre, Ukrayna yataklarında bulunan gaz miktarı 5 trilyon metreküp oluştururken, bunların sadece 1,2 trilyonu araştırıldı. Bu gaz birikintileri, harcaması şimdiki tüketim oranında yapıldığı halde Ukrayna’nın ihtiyaçlarını daha 70 yıl boyunca karşılayabileceği tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.