SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da işgal edilen bölgeler için yeni bakanlık

Ukrayna Bakanlar Kurulu, resmi olarak İşgal Edilen Topraklardan Sorumlu Bakanlığı kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da işgal edilen bölgeler için yeni bakanlık

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 20 Nisan tarihinde yaptığı toplantı esnasında resmi olarak Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlığı kurdu.
 
Yeni Bakanlığın, Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı ve Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Servisi’nın birleştirilmesi sonucu oluşturulduğu belirtildi.
 
Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanı Vadim Çernış, söz konusu kararın kabul edilmesinden sonra doğrudan Bakanlığı oluşturmaya başlayabileceğini kaydetti.
 
Ukrayna Parlamentosu, 14 Nisan tarihinde Ukrayna’nın yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlığına, Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı’nın Başkanı Vadim Çernış atandı.
 
Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk illerinde terörle mücadele operasyonunun gerçekleştirilmesi sonucu hasar gören yerleşim yerlerinde sanayi tesisleri, sosyal ve ulaşım altyapısı, konutlar ve hayati öneme sahip tesislerin onarılmasına yönelik devlet politikasının hayata geçirilmesi ile ilgileniyor. Bunun dışında söz konusu Ajans, terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğü bölgelerden taşınan veya Donetsk ve Lugansk bölgelerinde ikamet eden kişilere sosyal koruma, sosyal ve mesleki adaptasyonu sağlama faaliyetlerine katılıyor, ayrıca Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sanayinin gelişmesini sağlıyor.
 
Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanı Vadim Çernış, sayılan görevler yanı sıra bakanlığın görevleri arasında Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile ilgili birçok görevin yer aldığını belirtti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.