SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da Yandex yasağı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Rusya’ya yönelik yaptırımların uzatılmasına yönelik kararını imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da Yandex yasağı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 28 Nisan 2017 tarihli Kişisel özel ekonomik ve diğer kısıtlayıcı tedbirlerin (yaptırımların) uygulanması hakkında kararına ilişkin” 133/2017 No’lu kararnameyi imzaladı. Söz konusu kararnameye göre, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin yaptırımların uygulanmasına ilişkin 28 Nisan 2017 tarihli kararının 1 yıl uzatılması öngörülüyor.

Kararname, Rusya'nın en popüler internet arama motoru Yandex servislerine , “VKontakte” ve “Odnoklassniki” sosyal ağlarına erişiminin yasaklanmasını öngörüyor.

Söz konusu sosyal ağlara erişim, Mail.Ru Grup şirketine uygulanan yaptırımlar çerçevesinde yasaklanırken, Mail.ru sitesinin de bloke edildiği belirtildi.

Bunun yanı sıra dünyaca ünlü Rus anti-virüs şirketi Kaspersky ve DrWeb’in internet sayfalarına erişim yasaklandı.

Ayrıca, “TV Tsentr” (ТВ Центр), RBK (РБК),VGTRK (ВГТРК), NTV-Plus (НТВ-Плюс), Zvezda (Звезда), TNT (ТНТ), REN (РЕН), OTR (ОТР) gibi büyük Rus televizyon şirketlerine karşı da kısıtlayıcı tedbirler uygulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.