SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Dünya Sağlık Meclisi Başkanlığı tepkisi

Ukrayna yönetimi, Rusya temsilcisinin Dünya Sağlık Meclisi Başkanlığı görevini üstlenmek için hiçbir ahlaki hususiyete sahip olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Dünya Sağlık Meclisi Başkanlığı tepkisi

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Dünya Sağlık Meclisi Başkanlığına seçildi. Skvortsova'nın Başkan olarak seçilmesine Kiev yönetiminden tepki gecikmedi.



153942



70. Dünya Sağlık Meclisi açılışında konuşan Ukrayna Sağlık Bakanı Ulyana Suprun, “Kırım’daki Rus işgalci yönetiminin hayati önem taşıyan ikame ve idame tedavisini reddeden politikası şimdiden onlarca ölüme sebep oldu. Neredeyse her gün Ukraynalılar ve Kırım Tatarları baskıya ve insan hakları ihlallerine maruz kalıyor. Bunlar arasında yasa dışı gözaltılarla Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov'a yapıldığı gibi yüzlerce insan düzmece davalar sonucunda Rus ‘çalışma kamplarına’ sürülüyor.” diye konuştu.



Rus işgalcilerin Ukrayna’nın doğusunda işgal ettikleri topraklardaki sağlık altyapısını yok ettiğini de vurgulayan Suprun, “Savunmasız insanlar sağlık hizmetlerine ve temel ilaçlara ulaşamıyor. Bu hafta Ukrayna Parlamentosu, Rus saldırganlığından ülkemizi koruyan gazilere gerekli sağlık hizmetlerinin verilmesini garanti eden yasaları onaylayacak” ifadesinde bulundu.



Ukrayna Sağlık Bakanlığına göre Ukrayna’ya karşı savaş yürüten Rusya Federasyonu'nun temsilcisi Dünya Sağlık Meclisi Başkanlığı görevini üstlenmek için hiçbir ahlaki hususiyete sahip değil.



Bilindiği gibi Dünya Sağlık Meclisi, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) üst yönetim organıdır. Yılda bir kez toplanır ve gelecek yıl için DSÖ'nün çalışacağı temelleri konusunda karar alır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.