SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan dünyaya Kırım Tatar Soykırımını tanıma çağrısı

Ukrayna milletvekilleri, uluslararası liderleri 1944 yılında gerçekleşen Kırım Tatar Sürgününü Soykırım olarak tanımaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan dünyaya Kırım Tatar Soykırımını tanıma çağrısı

Ukrayna Parlamentosu, dünyanın önde gelen teşkilatlarını ve dünya toplumunu, Kırım Tatar halkını, Kırım'ı işgal ederek Kırım Tatarlarına yönelik yıldırma ve korkutma politikasına devam eden Rusya'nın baskılarından korumaya ve 1944 Kırım Tatar sürgününü Soykırım olarak tanımaya çağırdı.

Ukrayna Parlamentosu, bugün, 11 Mayıs tarihinde, Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, AGİT Parlamenter Meclisi ve dünya liderlerine söz konusu çağrıyı içeren kararı onayladı. Söz konusu karar için 240 milletvekili evet oyu kullandı.

Kabul edilen kararda, Ukrayna Parlamentosu uluslararası toplumu “işgalci Rusya Federasyonu yönetiminin, yarımadada Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklamaya yönelik faaliyetlerini  kınamaya ve tüm dünya liderleri ile tanınmış sivil toplum erbaplarını Kırım Tatar halkını Rusya tarafından uygulanan ayrımcılık ve zulümden korumak için gerekli tüm çabayı göstermeye çağırdı”.

Ayrıca Ukrayna milletvekilleri, uluslararası liderleri 1944 yılında gerçekleşen Kırım Tatar Sürgününü Soykırım olarak kabul etmeye çağırdılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.