SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Kırım açıklaması yapan Avusturyalı politikacıya cevap

Avusturya’nın Özgürlük Partisi’nden Avusturya Ulusal Konseyi milletvekili Dagmar Belakowitsch-Jenewein, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini açık şekilde desteklemişti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Kırım açıklaması yapan Avusturyalı politikacıya cevap

Avusturya’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nden Avusturya Ulusal Konseyi (Avusturya Parlamentosu’nun alt kanadı) milletvekili Dagmar Belakowitsch-Jenewein, Nisan ayında Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Kırım’ın Rusya tarafından yasadışı işgalini “eve dönüş” olarak adlandırdı ve Ukrayna’dan izin almadan ziyaret etmeyi planladığını ileri sürdü.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, buna cevaben Ukrayna’nın Avusturya Büyükelçisi Aleksandr Şçerba, Avusturya’nın "Wiener Zeitung" gazetesinde “Kırım’ın İşgali Yasallaştırılmasın!” başlıklı makale yayınladı.
 
Aleksandr Şçerba, “Milletvekilinin (Dagmar Belakowitsch-Jenewein) Rusya Federasyonu’na böyle bir hizmet göstermek ve Ukrayna’ya bu şekilde hakaret etmek için bir sebebi olduğu açık. Ancak şimdi Belakowitsch-Jenewein ve partisinin Rusya ile özel ilişkileri söz konusu değil. Uluslararası hukuk ve adalet söz konusudur.” diye kaydetti.



154652



Makalede Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın günümüzde tam hızla Sovyetler Birliği dönemine döndüğünü belirten Aleksandr Şçerba, “Gösterişli cephe arkasında totaliter diktatörlüğe özgü olan şeyler oluyor: başka dinden olan insanlar kovuluyor, etnik azınlıklar (Kırım Tatarları ve Ukrainler başta olmak üzere) baskıya uğruyor.” şeklinde devam etti.
 
Şçerba, 3 Mart 2014 tarihinde Rusya Federasyonu’nun saldırısına karşı protesto eylemi düzenlemeye cesaret eden 39 yaşındaki Kırım Tatarı Reşat Ametov’u hatırlattı. Akmescit’in merkez meydanında düzenlediği tek kişilik protesto esnasında Reşat Ametov 15 dakika devamında elinde “İşgale Hayır!” yazılı pankart tuttu, ardından tutuklanarak işgalciler tarafından öldürüldü.
 
Ukrayna’nın Avusturya Büyükelçisi Aleksandr Şçerba, “İki hafta sonra, ölene kadar işkence yapılan 3 küçük çocuğun babası Reşat Ametov’un cesedi bulundu. Ölümün resmi sebebi: gözünden vurulma.” dedi.
 
Avusturya’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nden Avusturya Ulusal Konseyi (Avusturya Parlamentosu’nun alt kanadı) milletvekili Dagmar Belakowitsch-Jenewein, Nisan ayının ortasında Moskova’da bulunduğu ziyaret sırasında Kırım’ın Rusya tarafından işgalini açık şekilde destekledi. Belakowitsch-Jenewein, Kırım’ın Rusya tarafından işgali için “eve dönüş” ifadesini kullandı.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.