SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Kırım’daki Rus nükleer planlarına tepki çağrısı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun toplantısında, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Avrupa için nasıl bir tehdit oluşturduğu hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Kırım’daki Rus nükleer planlarına tepki çağrısı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından modern silahların bulunduğu muhkem bir askeri üsse dönüştürülmesinin Karadeniz bölgesindeki ülkelerin yanı sıra tüm Avrupa ülkeleri için de tehlike oluşturduğunu kaydetti.
 
New York’ta 12 Ekim tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Birinci Komitesi’nin çalışmaları çerçevesinde düzenlenen “İşgal Edilen Kırım’ın Militarizasyonu: Bölgede ve Bölge Dışında Artan Tehdit” konulu açık oturuma katılan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Bölümü Direktörü Sergey Şutenko, Rusya’nın Kırım'daki askeri varlığı ile ilgili sunum yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Şutenko, uluslararası toplumun Rusya’nın Kırım’a nükleer silah yerleştirme planlarına gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini belirtti.
 
Şutenko, “Kırım yarımadasına nükleer silah yerleştirmenin de planlarının bir parçası olan Rusya’nın Kırım’daki provokasyon politikası, uluslararası toplum tarafından gerekli karşılığın verilmesini gerektiriyor” diye kaydetti.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Şutenko, Ukrayna’nın uluslararası normlar ihlal edilerek düzenlenen ve Suriye’deki askeri çatışmalara katılan Rus askeri birliklerinin iştirakiyle gerçekleştirilen “Kafkasya-2016” adlı Rus askeri tatbikatını kınadığını da belirtti.
 
Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Ukrayna tarafından hazırlanan sunuma Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Birinci Komitesi delegeleri tarafından büyük dikkat gösterildiği ifade edildi. Etkinliğe Polonya, Hollanda, Fransa, Türkiye, Letonya, Estonya, Kanada ve ABD dahil 50 BM üyesi devlet heyetlerinin temsilcileri katıldı. Toplantı katılımcılarının Kırım’ın Rusya tarafından işgalini kınadığı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteklerini tasdik ettiği kaydedildi.
 
İşgal edilen Kırım’da Rusya’nın askeri varlığı ile ilgili sunumun tamamına bu linkten ulaşılabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.