SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Malezya uçağı soruşturmasına destek

Ukrayna ile Hollanda Krallığı arasında, Ukrayna hava sahasında vurulan Malezya'ya ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağı faciasının soruşturması ile ilişkin yapılan anlaşma 1 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Malezya uçağı soruşturmasına destek

Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna ile Hollanda Krallığı arasında Ukrayna hava sahasında vurulan Malezya'ya ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağı faciasının soruşturmasına ilişkin yapılan anlaşmanın 1 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

QHA muhabirinin verdiği bilgiye göre oylama öncesi konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Kislitsa, Parlamento'ya Malezya'ya ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağı faciasının soruşturmasına ilişkin yapılan anlaşmanın 1 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatılmasını öngören yasa tasarısını destekleme çağrısında bulunurken, “Hollanda hükümeti facianın soruşturmasına dair tüm harcamaların, kendi personelinin ve komisyonunun finansal desteğini karşılayacak. Sizi yasa tasarısını desteklemeye davet ediyorum” diye konuştu.

‘Samopomiç’ Partisi milletvekili Yelena Sotnik de yasa tasarısını desteklemeye çağırırken, “Rusya sürekli ‘Boeing’ kazasındaki rolünü inkar ediyor. Adaleti yerine getirmeliyiz, dolayısıyla söz konusu anlaşmanın uzatılmasını desteklemeliyiz” ifadeleri kullandı.

17 Temmuz 2014 tarihinde Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapmakta olan Malezya Havayollarına ait MH 17 sefer sayılı Boeing B777-200ER tipi yolcu uçağı Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rusya sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede düşürülmüştü. Uçakta olan 15'i mürettebat, 298 kişi hayatını kaybetmişti. Uçakta, 154 Hollanda, 27 Avustralya, 23 Malezya, 11 Endonezya, 6 İngiltere, dörder Almanya ve Belçika, 3 Filipinler ve 1 Kanada vatandaşının olduğu açıklandı. Uçağın, Rus yapımı BUK füzesiyle vurulduğu bildirilmişti.

MH17 sefer sayılı yolcu uçağı konusunda araştırma yapan uluslararası komisyon, uçağın Rusya’dan işgal edilen Donbas topraklarına sevk edilen BUK füze sistemi ile vurulduğunu açıklamıştı.

Soruşturmanın bilgilerine göre uçak Snejnoe yerleşim yeri üzerinden vurulmuştu. 2014 yılında şimdi de olduğu gibi Snejnoye'yi Rus yanlısı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçıları kontrol ediyorlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.