SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin yeni komutanı Viktor Maksimov oldu- TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2010 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2010 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin yeni komutanı Viktor Maksimov oldu- TEKRAR
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in istifasını kabul ettiği Ukrayna Deniz Kuvvetleri eski komutanı amiral İgor Tenyuh’un yerine amiral Viktor Maksimov getirldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre yeni Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Maksimov’u 18 Martta Sivastopol’de (Akyar) Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel tanıttı.

Yejel, Ukrayna Deniz Kuvvetleri yönetimine yeni Deniz Kuvvetleri komutanını tanıtırken, Viktor Maksimov’un bu göreve atanmasını öngören kararın Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Viktor Yanukoviç tarafından 17 Martta Yanukoviç, Yejel ve Maksimov arasında Kiev’de yapılan toplantıda imzalandığını kaydetti.

Yejel, Maksimov’u tanıtırken “Maksimov 6 yıl boyunca Ukrayna Deniz Kuvvetleri 1. Komutan Yardımcılığı görevini yaptı. Bu süre içinde bütün asker denizciler kendisinin ne kadar profesyonel ve dürüst uzman olduğunu gördü” dedi.

Eski Ukrayna Deniz Kuvvetleri komutanı İgor Tenyuh,  Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İvan Rusnak’la birlikte 16 Martta Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel’e istifa dilekçelerini sundu. Tenyuh ve Rusnak, dilekçelerinde eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’nun Batı yanlısı politikasının taraftarı oldukları ve yeni Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya yanlısı politikasını desteklemediklerinden dolayı gönüllü olarak istifa etmek istediklerini belirttiler. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 17 Martta imzaladığı № 357/2010 kararıyla Ukrayna Deniz Kuvvetleri İgor Tenyuh’un görevine son verdi. Rusnak hakkında henüz karar alınmadı.

28 Nisan 1951 tarih Kırım doğumlu Viktor Maksimov, 1997 ile 2003 yılları arasında Ukrayna Deniz Kuvvetleri 1. Komutan yardımcılığı görevini yaptı.

Osman Bayramaliyev



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.