SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna halkı milletvekillerine güvenmiyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2010 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2010 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna halkı milletvekillerine güvenmiyor
“Yasama İnisiyatifleri Laboratuvarı” adlı sivil toplum teşkilatının siyasi analiz bölümü koordinatörü Yelena Çebanenko, İMK haber ajansında düzenlediği basın toplantısı sırasında açıkladığı anket sonuçlarına göre Ukrayna halkının %80’inin Ukrayna Parlamentosuna güvenmediğini gösteriyor. 
Uzman, ankete katılanların %58,2’sinin Verhovna Rada’ya hiç güven duymadığını, %12,1’in kısmen güvendiğini, ve Ukraynalıların sadece %2,6’sının milletvekillerine güvendiğini belirtti.
Yelena Çebanenko, parlamentonun güvensizlik düzeyine göre sadece eski cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ile rekabet edebileceği fikrini dile getirdi.
Uzman, Ukrayna Parlamentosuna en çok 25-39 yaş arası vatandaşların güvenmediğini kaydetti. Bölgesel olarak bakıldığında ise Verhovna Radaya güven düzeyi en düşük bölge Ukrayna’nın doğusu oldu (%92,6). Kiev halkının %91,1’i, Güney Doğu’da %90,’si ve Kırım halkının %88,3’ü parlamentoya güvenmiyor.
Çebanenko, millet vekillerinin yolsuzluğa karışmasının (%46,8), ülkenin gelişimine yönelik kararları alamamaları (%32,6) milletvekillerinin işadamlarına bağlı olması ve milletvekillerin şahsi çıkarların milli çıkarlarından üstün olması (%27,1) parlamentoya olan güvenin azalmasında etkili olduğunu ifade etti.

Elmas Kaplan

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.