SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile vizesiz rejimde Türkiye uygulaması

Türkiye ile vizesiz rejim anlaşmasının özel maddesi Ukrayna’ya da uyarlanabilir.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile vizesiz rejimde Türkiye uygulaması

Avrupa Birliği Türkiye ile özel vizesiz rejim sözleşmesini imzaladığı takdirde, Ukrayna’ya uyarlanacak vizesiz rejime de benzeri sınırlamalar getirilebilir.

Welt am Sonntag'ın AB'den diplomatik kaynaklara atıfta bulunarak verdiği haberde vize serbestleştirilmesi hakkında AB’nin Ankara ile özel bir anlaşma yapmayı planladığından dolayı Temmuz ayının sonunda Avrupa Birliği ile Türkiye arasında vizesiz rejimin uygulanmasının sınırsız olmayacağı yönünde bir tahmin söz konusu. Bu konuda özellike Almanya ve Fransa'nın ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Kaynaklara göre, AB ile Türkiye anlaşmasında mülteciler hakkındaki son anlaşmanın yerine getirilmemesi durumunda vizesiz rejim uygulanmasının ertelenebileceği maddesi mevcut. Bu madde vizesiz rejimin başlamasından sonra hızlı bir şekilde iptal edilmesini sağlayabiliyor. Söz konusu maddenin ayrıca Ukrayna, Gürcistan ve Kosova ile imzalanması planan vize serbestleştirilmesi anlaşmaları için de geçerli olacağı ifade ediliyor.

Bu kararın kısa bir süre içinde alınması bekleniyor. Bahsi geçen mesele büyük olasılıkla 21 Nisan tarihinde Lüksemburg’da içişleri bakanları tarafından görüşülecek.

Daha önce Avrupa Komisyonunun, AB ile Ukrayna arasında vizesiz rejim teklifini Nisan sonuna kadar yapacağı duyurulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.