SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Katalonya’daki referandum yasa dışı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın ülke içindeki siyasi sorunlarını demokratik yöntemle çözebileceği kanaatinde olduklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Katalonya’daki referandum yasa dışı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Katalonya’da 1 Ekim tarihinde yapılan bağımsızlık referandumunun yasa dışı olduğunu ve İspanya’nın ülke içindeki siyasi sorunlarını demokratik yöntemle çözebileceğini ifade etti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maryana Betsa, “Ukrayna, Katalonya yönetiminin 1 Ekim tarihinde düzenlediği ve ülkenin Anayasasına aykırı olduğundan dolayı İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanan referandumu yasa dışı olarak kabul ediyor” diye kaydetti.
 
Ukrayna’nın ülkede düzenin tesis edilmesi konusunda İspanya hükümetini desteklediğini ifade eden Maryana Betsa, “Dünyada demokrasi liderlerinden biri olarak İspanya’nın, zamanında diktatörlükten demokrasiye barışçıl geçişi, sonrasında ise NATO ve Avrupa Birliği üyeliğini sağlayan sağlam demokratik gelenekler ve değerler temeline dayanarak ülke içindeki tüm güncel sorunları demokratik yolla çözeceği kanaatindeyiz” diye devam etti. 



159973



Bilindiği gibi Katalonya’da 1 Ekim tarihinde bölgenin İspanya’dan bağımsızlığı ile ilgili referandum yapıldı. İspanya bahse konu referandumun yasa dışı olduğunu duyurdu. Referandum öncesinde polis, oylama için açılacak seçim bölgelerinin çoğunu kapattı.
 
1 Ekim’da açılan seçim bölgelerinde çatışmalar başladı. çatışmalarda yüzlerce insan yaralandı. Referandumda seçmenlerin yüzde 90,9'unun (2 milyon 20 bin 144) "evet", yüzde 7,87'sinin (176 bin 565) "hayır" oyu kullandığı, oyların yüzde 2,03'ünün (45 bin 586) boş, yüzde 0,89'unun da (20 bin 129) geçersiz sayıldığını açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.