SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırımlı sporcuları Rusya’ya 'sattı'

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2015 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2015 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırımlı sporcuları Rusya’ya 'sattı'

Ukrayna Atletizm Federasyonu, Kırımlı sporcuların Rusya Atletizm Federasyonu’na hızlı prosedür ile geçmesi için izin verdi.

Artık Ukrayna değil, Rusya için mücadele edecek sporcular arasında cirit atmada Avrupa şampiyonu olan Vera Rebrik, Olimpiyat Oyunlarında gülle atmada finale yükselen Aleksey Sokırskiy ve daha 5 sporcu bulunuyor.

Rusya, söz konusu sporcular için Ukrayna’ya 170 bin dolar tazminat ödedi.

Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra bazı Kırımlı sporcular yarımadada kalıp Rus pasaportları aldı. Ancak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin kurallarına göre Kırımlı sporcuların Rusya adına uluslararası yarışmalara katılmaya hakları yoktu.

Ukrayna Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Mihail Medved, Kırımlı sporculara Rusya adına uluslararası yarışmalara katılma izni verirken Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin kurallarına dayanarak hareket ettiğini belirtti.

Ukrayna’nın bu işlemlerden kâr edeceğini anlatan Medved, Vera Rebrik ve diğer sporcuları Ukrayna Milli Takımı’nda tutmanın imkansız olduğunu belirtti.

Rusya Atletizm Federasyonu’na geçme kararını yorumlayan Kırımlı sporcular, Kırım’daki evlerini terk etmek istemediğini ve Ukrayna’dan layık teklif alamadıklarını kaydetti.

Olimpiyat Oyunlarında gülle atmada finale kadar yükselen Aleksey Sokırskiy, Rusya’da spor düzeyinin Ukrayna’ya kıyasla daha yüksek olduğunu söyledi.

Vera Rebrik ise, Kırım’da yaşamak istediğini belirtti. Rebrik ayrıca, Ukrayna Atletizm Federasyonu’dan Kiev’de yurt ve 1500 grivnya (yaklaşık 75 dolar) maaş teklifi yapıldığını açıkladı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.