SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, LNG terminaline 2014 yılında başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2013 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2013 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, LNG terminaline 2014 yılında başlayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) terminalinin inşaatına 2014 yılının ortasında başlanacağını ümit ettiğini bildirdi.

Viktor Yanukoviç, New York Harvard Kulübü’nde 25 Eylül tarihinde düzenlenen 6. Yıllık Dünya Ekonomik Sempozyumu sırasında yaptığı konuşmada, “Amerikalı ortaklarımız, Excelerate Energy ve diğer şirketler ile birlikte gelecek yılın ortasında Ukrayna’nın bir yılda 5 milyar metreküp doğal gaz işleme kapasiteli LNG terminali projesinde ilk aşamaya başlayacak” dedi.

Viktor Yanukoviç, ulusal enerji güvenliğini sağlamak için Ukrayna’nın enerji kaynaklarını çeşitlendirme yolunda etkin çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Ukrayna LNG terminali projesi ikiye ayrılacak. İlk aşamada yıllık 5 milyar metreküp doğal gaz işleme kapasiteli terminal işlevini görecek olan bir gemi, ikinci aşamada ise karada yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli terminal inşa edilecek.

İlk aşamada LNG Terminalinin kurulacağı limanda 121 milyon avro tutarında dip derinleştirme çalışmaları yapılacak, geçici olarak terminal görevini üstlenecek olan geminin kiralanacak ve 113 milyon avroluk yatırımla karadaki boru hattıyla terminal gemi arasında yüksek basınçlı bağlantı kurulacak.

İkinci aşamada yatırımcı konsorsiyumunun kaynaklarıyla karada 735 milyon avroluk terminal inşa edilmesi öngörülüyor.

Projeye göre LNG terminali Odessa bölgesinin Yujnıy kenti yakınlarındaki Ukrtransnafta şirketi ve Yujnıy Ticari Deniz Limanının yanında inşa edilmesi öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.