SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Medvedev'in Kırım ziyaretini protesto etti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya Başbakan Dmitriy Medvedev'in Kırım ziyaretini protesto eden bir nota gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Medvedev'in Kırım ziyaretini protesto etti

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in 22-24 Mayıs arasında işgal edilen Kırım’ı ziyaret etmesi nedeniyle Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya Medvedev'in Kırım ziyaretini protesto eden bir nota gönderdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Medvedev'in Ukrayna egemenliği altında bulunan Kırım ve Akyar'a (Sivastopol) Ukrayna'nın iznini almadan gerçekleştirdiği ziyaretin protesto edildiği bildirildi.

Ziyaretin Rus yönetiminin Ukrayna toprak bütünlüğünü bilinçli olarak ihlal etmesi anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, Rusya'nın uluslararası yükümlülüklerini, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ve uluslararası hukuk ilkelerini ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu sorumluluklar ve diğer ihlaller uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda işgalci devlet olan Rusya Federasyonu'na, ayrıca yarımadada bulunan sözde Kırım yönetimine ve onun yasa dışı kararlar alıp yasa dışı eylemler yürüten yöneticilerine aittir. Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bu konuyla ilgili olarak protesto notası gönderilmiştir" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.