SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna milletvekillerinden Kırım Tatar sorununun çözümü için teklif-TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2011 05:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2011 05:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna milletvekillerinden Kırım Tatar sorununun çözümü için teklif-TEKRAR
 Düzenle Sil Siyaset , 2011-02-09 14:52:36
Arkadaşına Gönder Yazdır

AKMESCİT/SİMFEROPİL, 09.02.2011 (QHA) – Değişim Cephesi (Front Zmin) Partisi Başkanı Arseniy Yatsenyuk ve Ukrayna Parlamentosu Bizim Ukrayna Halk Özsavunması grubu başkanı Mıkola Martınenko, 7 Şubatta Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştüler. Kırıım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) verdiği bilgiye göre Yatsenyuk ve Martınenko, KTMM’nin ofisinde yapılan görüşmede Kırım Tatar halkının sorunları için çözüm yolları teklif ettiler.
Yatsenyuk ve Martıneko, Ukrayna’daki siyasi ve sosyal durumunun ele alındığı görüşmede Kırım’da Kırım Tatarları ile yerel iktidar arasındaki işbirliği konusuna özel dikkat ayırdılar. Yatsenyuk ve Martınenko, Kırım Tatar halkına toprak verilmesi ve Kırım Tatar halkına haklarının iadesi konusunda uluslararası forumun yapılması gibi konular olmak üzere Kırım Tatar halkına haklarının iadesi sorunun çözümü ile ilgili kendi tekliflerini sundular.
Görüşmenin sonunda taraflar Ukrayna vatandaşları için aktüel sorunların çözümüne ve ülkede demokrasinin kurulmasına katkı sağlayacak işbirliğine devam etme arzusunu ifade ettiler.
Osman Bayramaliyev



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.