SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği’nden Kırım’a seyahat uyarısı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu’nun 19. Dünya Gençler ve Öğrenciler Festivali çerçevesinde Sivastopol’e (Akyar) ziyaretler düzenleme planları nedeniyle uyarı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği’nden Kırım’a seyahat uyarısı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu’nun 14-22 Ekim 2017 tarihlerinde Soçi’de düzenlemeyi planladığı 19. Dünya Gençler ve Öğrenciler Festivali çerçevesinde Rus işgali altındaki Sivastopol’e (Akyar) ziyaretler organize etme planları nedeniyle uyarı yayımladı.

Büyükelçiliğin Twitter hesabı üzerinden yayınladığı uyarı mesajında, “Bilindiği üzere Rusya Federasyonu, Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye olan ülkelerin gençlerinin sorunlarından sorumlu Konsey’in destekleriyle, 14-22 Ekim 2017 tarihlerinde Soçi’de 19. Dünya Gençler ve Öğrenciler Festivali’ni düzenlemeyi planlamaktadır.

Organizasyon komitesinin resmi web-sitesinde bulunan bilgilere göre söz konusu Festivalin programı çerçevesinde yabancı katılımcıların Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol (Akyar) şehrine ziyaretleri öngörülmektedir.

Bu bağlamda Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna mevzuatına göre geçici olarak işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol şehrine özel giriş rejiminin uygulandığını hatırlatır. Yabancı ülke vatandaşları için geçici olarak işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol şehrine giriş ve çıkış usullerini düzenleyen 4 Temmuz 2015 tarihli ve 367 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın Türkçe metni Ukrayna Ankara Büyükelçiliği’nin resmi web-sitesinde bulunabilir: http://turkey.mfa.gov.ua/tr/consular-affairs/consular-affairs.” ifadelerine yer verildi.

Ukrayna’da uygulanan yasal düzenlemelerin herhangi bir ihlali halinde durumun gerektirdiği tepkinin gösterileceğini belirten Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, kanunu ihlal eden kişilerin Ukrayna topraklarına giriş yasağı dahil olmak üzere Ukrayna mevzuatında belirtilen kısıtlamalar uygulanmak suretiyle sorumlu tutulacakları vurgulandı.

Festival organizatörleri bahsi geçen etkinliğe 190 ülkeden 20 bin iştirakçi çekmeyi planladıklarını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.