SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın dostlarından destek

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın dostlarından destek

Polonyalı insan hakları savunucuları Ukrayna halkının Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması imzalamasını destekliğini bildirdi.

Uluslararası demokratik topluma, uluslararası insan haklarını kuruluşlarına ve Ukrayna toplumuna hitaben yazılan bildiride “Ukrayna’da Avrupa Birliği ile Ukrayna arasında Ortaklık Anlaşması imzalanmasını talep eden Euromeydan eylemlerini destekliyoruz.”

“Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, ABD ve NATO’yu Rus diktasına uymama ve Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması imzalanması için Ukrayna halkının mücadelesini destekleme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Bildiriyi Adviga Hmelevskaya, Pyotr Hleboviç, Yeva Stankeviç, Natalya Tarçinska, Yatsek Kajimerski, Selim Hazbiyeviç imzaladı.

GÜRCÜLER DE MEYDANLARA ÇIKTI

Gürcistan da Euromeydan’a destek mitingi yapılıyor. Yüzlerce Gürcü Tiflis’te yapılan gösteriye katıldı.

Şehir merkezinde eski parlamento binası önünde toplanan eylemciler Ukrayna ve Gürcistan bayrakları ve “Moskova’yı durdurun” vb. yazıları olan pankartları taşıyor. Tiflis’te Euromeydan eylemi 2 gündür devam ediyor. Eylemciler sosyal ağlar vasıtasıyla toplanıyor.

Elvira Saranayeva

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.