SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Kravçuk’tan çözüm önerisi

Leonid Kravçuk, AB ile ortaklık anlaşması problemini ikiye bölmeyi, siyasi kısmını hemen imzalamayı, ekonomik kısmını ise ortaklık aşamasında çözmeyi önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2013 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2013 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Kravçuk’tan çözüm önerisi

Ukrayna’nın eski Ukrayna Cumhurbaşkanları Leonid Kravçuk, Leonid Kuçma ve Viktor Yuşçenko, mevcut Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile bir araya gelerek siyasi krizi çözmenin yolunu aradı.

Ukrayna’nın 1. ulusal kanalında canlı olarak yayımlanan toplantıda Viktor Yanukoviç, Ukrayna’nın AB ile bütünleşme hedefinin değişmeden kaldığını, bu hedefin yasalarla sabit olduğunu belirtti.

Ukrayna’yı bağımsızlığa taşıyan ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk (1990-1994), AB ile Ortaklık Anlaşmasının askıya alınmasına gerekçe olarak gösterilen ülkenin ekonomik çıkarlarının zedeleneceği iddiasına karşılık ortaklık anlaşması problemini siyasi ve ekonomik olarak ikiye bölmeyi önerdi.

 “Bizim şöyle bir düşüncemiz var, problemi siyasi ve ekonomik olarak bölmeliyiz. Siyasi kısmını imzalıyoruz, ekonomik kısmını ise ortaklık bünyesinde çözüyoruz.” diyen Leonid Kravçuk, “Böylece sorunun daha kolay çözüleceğinden eminim. Ortaklık içinde bulunan bir ülke olarak Ukrayna’ya yatırımlar ve diğer şeyler gelecek. Biz kenarda kaldığımız sürece onlar bize kendilerinden birisi olarak değil, yabancı olarak bakıyorlar.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.