SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın rekabet gücü zayıfladı

Dünya rekabet listesinde 11 basamak düşerek 2 yıl önceki konumuna geri geldi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2013 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2013 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın rekabet gücü zayıfladı

Ukrayna bir yıl içinde Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Rekabet Endeksi listesinde 11 basamak düşerek 148 ülke arasında 84. sırada yer aldı. Aynı listede Rusya 64., Kazakistan ise 34. sırada yer alıyor.

Dünya Ekonomik Forumu uzmanlarına göre Ukrayna’nın bürokrasiden kurtulması, şeffaflığı sağlaması ve fırsat eşitliğini sağlaması gerekiyor.

Ukrayna, mal ve hizmet piyasalarında rekabet gücünü geliştirirse ve finans ve bankacılık sektöründe reforma devam ederse listede konumunu yükseltebilir.

Ukrayna geçen yıl Küresel Rekabet Endeksi listesinde 9 basamak yükselmişti. Bu yıl listeye 4 ülke daha dahil edildiği için 2011 yılındaki konumuna döndü. Bununla birlikte dahil edilen ülkeler arasında Laos ve Tunus Ukrayna’nın önüne geçti ve sırasıyla 81. ve 83. oldular.

Küresel Rekabet Endeksi, devletlerin, sahip oldukları kaynakları ne kadar etkin kullandığını ve vatandaşlarının yüksek refah düzeyini sağlama kabiliyetini değerlendiriyor. Bununla birlikte serbest piyasa koşullarında yaşam standardı korumak için verimlilik ve mal ve hizmetlerin kalitesi düzenli olarak yükseltilmesi gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.