SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın Rusya’ya gıda ihracatı tarihi minimumda

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2015 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın Rusya’ya gıda ihracatı tarihi minimumda

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Aleksey Pavlenko, Ukrayna’nın Rusya ile gıda ticaretini tarihi minimuma indirdiğini açıkladı. 2015 yılında söz konusu hacmin yüzde 2 olduğu belirtildi.

2014 yılının ilk yarısında Ukrayna’nın gıda ihracatı hacminde Rusya’nın payının yüzde 8 olduğunu, 2015 yılının aynı döneminde ise bu payın yüzde 2’ye indiğini anlatan Pavlenko, “Mutlak verilere göre, bu ülkeye (Rusya’ya) ihracat yüzde 80 düşerek 125 milyon dolar oldu. 2015 yılının bu döneminde gerçekleştirilen toplam ihracat tutarı ise 6,5 milyar dolar” dedi.

Rusya’nın gıda sektöründe Ukrayna’ya karşı uyguladığı zorluklar ve sınırlamalardan dolayı Ukraynalı üreticilerin Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika piyasalarına yöneldiğini kaydeden Pavlenko, “Rus piyasasının Ukrayna için stratejik önemi, Sovyet atavizmidir” diye konuştu. Pavlenko, Ukraynalı üreticilerin, farklı piyasalara yönelerek, Rusya’ya ihracatın azalmasından doğan kaybı tazmin ettiğini belirtti.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Ukrayna’nın AB ile serbest ticaret yapabileceğini hatırlatan Pavlenko, “Rusya, Avrupa ve Amerika ürünleri için uyguladığı yaptırımları bize karşı uygulasa bile ürünlerimizin ihracatını ciddi bir şekilde etkileyemez” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.